FRA 163.000 KRONER: I Norge koster Ka+ fra 163.000 kroner. I Danmark starter den på 135.000 kroner med samme motor. Foto: Ford
FRA 163.000 KRONER: I Norge koster Ka+ fra 163.000 kroner. I Danmark starter den på 135.000 kroner med samme motor. Foto: Ford

Til Norge i høst

Ford henter ny Ka+ fra India

Til høsten kommer en helt ny utgave av Ford Ka til Norge. For å vise at bilen er større enn dagens modell, er et + lagt til navnet. Ka+ er en verdensbil, som bygges i India og skal koste fra 163.000 kroner – nesten 30.000 mer enn i Danmark.

Publisert

Les også: Denne Ford-en må du søke om å få kjøpe

Dette er en av de første indisk-produserte bilene som kommer til Norge. Ford mener at kvaliteten er minst like god som noen av de bilene som bygges i Europa. Til Norge kommer Ka+ med én motor – en bensinmotor på 85 hk, som altså koster fra 163.000 kroner. Den samme modellen koster for øvrig 135.000 kroner i Danmark.

Se: The Stig kjører Ford Mustang på NAF-banen i Våler

Den største nyheten er størrelsen. Ka+ er nesten fire meter lang – bare litt kortere enn Ford Fiesta – og nesten tre centimeter høyere. Det betyr at den innvendige plassen er klart større enn i dagens Ka, ikke minst for passasjerene bak. Bilen har bra med komfortutstyr som standard. Blant annet er manuelt klimaanlegg, DAB-radio, elektriske vindusheiser foran, hastighetsbegrenser og seks kollisjonsputer standard. Når det gjelder øvrig sikkerhetsutstyr, virker det som om Ford har hatt en avslappet innstilling. Ka+ har for eksempel ingen form for automatisk nødbrems, noe konkurrenten VW Up har hatt i fire år allerede. Det betyr at Ka+ heller ikke vil få fem stjerner i EuroNcaps kollisjonstest.

Les også: Biler som kan plugges i veggen er på salgstoppen

- Ford har en stolt historie når det gjelder småbiler som er økonomisk oppnåelige, praktiske og morsomme å kjøre, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør for den norske Ford-importøren.

- KA+ stemmer godt overens med denne tradisjonen, med «valuta for pengene» kombinert med blant annet dynamiske kjøreegenskaper og en overraskende romslig kupé.