VINTERGLEDE: Vi har testet hotell på to av Norges ledende skiresorter, Norefjell og Trysil. Foto: Jørn Eriksson/Flickr og Ola Matsson
VINTERGLEDE: Vi har testet hotell på to av Norges ledende skiresorter, Norefjell og Trysil. Foto: Jørn Eriksson/Flickr og Ola Matsson

Hotelltesten

Folkelige Trysil slår prisvinner ned i støvlene

Motor testet to av Norges mest populære ski-resorter opp mot hverandre. Vi fikk en klar vinner i duellen mellom Norefjell Ski & Spa og Radisson Blu Resort i Trysil.

Publisert Sist oppdatert

Hotelltesten

I Motors hotelltest vurderer vi hoteller for deg. Ingen vet at vi tester hotellene mens vi bor der. Motor har ingen kommersielle bindinger til disse hotellene.

Det er dyrt å feriere på hotell i Norge. Særlig når du vil ha med hele familien.

Da bør også produktet som leveres stå i stil. Det er dessverre ikke alltid tilfelle. Vi var derfor spente da vi sjekket inn på Norefjell Ski & Spa og Radisson Blu Resort i Trysil

I Norge har begrepet ferie på høyfjellshotell en helt egen klang, og dette ble i sin tid regnet som den ypperste av luksus.

Det eldste fjellhotellet i Norge ligger i Tuddal, litt etter hvordan man definerer et høyfjellshotell. Hotellet ble åpnet i 1895, under navnet Tuddal Høifjeldshotel, og er i full drift.

Les Hotelltesten:

Trysil vs Norefjell

Eidsbugarden i Jotunheimen er et annet av de sagnomsuste høyfjellshotellene i Norge. Her ferierte fiffen, og til kvelds var herrene kledd i smoking og damene i aftenkjoler og strutsefjær. Ved forrige århundreskifte var det den friske luften og etter hvert langrenn som gjaldt. Eidsbugarden Hotel er også åpent i påsken.

En undersøkelse gjort av Ipsos MMI på oppdrag for Norsk Friluftsliv, viser at nordmenn flest fortsatt er født med ski på beina. Hele 55 prosent ønsket å ta seg minst en skitur i løpet av vinteren, mens 13 prosent vurderte det (2015). Aller mest ivrig var man i Møre og Romsdal, Trøndelag, Oslo og Nord-Norge.

Men flere undersøkelser viser at de færreste av oss likevel reiser til fjells i påsken.

Mange av de som setter kursen mot snøen ønsker seg gjerne flere tilbud, som alpint med mer, og de ønsker å ha med familien. Mens en rekke kjente høyfjellshoteller har gått konkurs de siste årene, har flere såkalte resorts dukket opp, blant annet på de store skistedene. Vi testet to av de mest populære.

Motors hotelltest ble denne gangen gjort av en reisevant familie i redaksjonen.

Samme familie testet begge steder med et par ukers mellomrom. Den ene resorten fikk 82 poeng, den andre oppnådde kun 65 poeng