Med båt inn i Trollfjorden i Lofoten kan man oppleve av havørnen flyr over hodet på oss.
Med båt inn i Trollfjorden i Lofoten kan man oppleve av havørnen flyr over hodet på oss.

25. – 28. august 2016

Flotte naturopplevelser i vakre Lofoten

På denne reisen får vi en smakebit på noe av det vakreste og beste Lofoten har å by på. Vi tar med oss flere fjellturer med storslagen utsikt og en båtreise inn i den magiske Trollfjorden. Vi prøver fiskelykken og får muligheten til å se de mektige havørnene. Lofotens beste hotell sørger for at oppholdet blir optimalt.

Publisert
Svolvær ligger som en lun havn med utsikt mot havet.
Svolvær ligger som en lun havn med utsikt mot havet.

Trollfjorden er magisk, og det er helt spesielt når havørnen seiler over oss.
Trollfjorden er magisk, og det er helt spesielt når havørnen seiler over oss.

25. – 28. august 2016
Dag 1:
Etter halvannen times flyreise nordover, er vi fremme på Evenes flyplass. Med moderne turistbuss krysser vi Tjeldsundet og kjører Lofast-veien direkte til Svolvær. De kommende dagene skal vi bo direkte på kaia i Svolvær, på Thon Hotel Lofoten. Med sin unike beliggenhet i sentrum av byen, har vi et flott utgangspunkt for å oppleve byens attraksjoner. Om kvelden spiser vi en god treretters middag på hotellet. 

Dag 2:
Fra sentrum av Svolvær kaster MS Orca loss og setter kursen mot Raftsundet og Trollfjorden. Den magiske og trolske fjorden er viden kjent, og de fleste lar seg impo­nere av de stupbratte fjellsidene. Vi prøver fiskelykken og får servert kokkens ferske fiskesuppe. I dette området sirkler også havørnene, og ikke bli overrasket om de kommer helt inntil båten! Etter lunsj setter skipperen kursen mot Digermulen. Sammen med vår lokalkjente guide gjør vi som keiser Wilhelm II gjorde i 1889; vi tar oss opp til Keiservarden. Fra toppen av fjellet (366 moh.) får vi en imponerende utsikt mot lofotveggen og Raftsundet. Den lette fjellturen er områdets mest populære! Etter dagens flotte opplevelser, kjører vi tilbake til Svolvær og gjør oss klare for nok et herlig måltid.

Djevelporten er en spektakulær fjelltur med utsikt over Svolvær.
Djevelporten er en spektakulær fjelltur med utsikt over Svolvær.

Dag 3:
På formiddagen gjør vi oss klare for nok et høydepunkt. Med fjellvant guide skal vi ta oss opp til den spektakulære fjellformasjonen Djevelporten. En stor steinblokk ligger på tvers av en smal kløft i fjellet, 445 m.o.h. Utsikten er fantastisk og gir oss panoramautsikt mot Svolværs skjærgård. Dagens lunsj spiser vi på fjellet (niste-pakke fra hotellet), og på kvelden samles vi til en god tre-retters middag på hotellets velrennomerte restaurant, og lar oss inspirere til nye opplevelser i Lofoten.

Fiskeværet Skrova frister med hvite sandstrender.
Fiskeværet Skrova frister med hvite sandstrender.

Dag 4:
Om morgenen tar vi ferge fra Svolvær til fiskeværet Skrova. Det finnes flere muligheter denne dagen. Å besøke Skrova er i seg selv en opplevelse. Men legger vi til en lett vandretur til øyas østlige side, får vi muligheten til å bade i bukter med kritthvite strender og blågrønt hav. Vil man bestige øyas høyeste fjell, Høgskrova, gjøres dette på en vel to timers tur (280 moh.). Dagens lunsj spiser vi på Skrova, før vi på ettermiddagen kjører tilbake til Evenes for hjemreise.

Inkludert i reisen:
25. – 28. august 
Flyreise t/r Oslo Lufthavn – Evenes, bussreiser, cruise til Trollfjorden inkludert ørnesafari og lunsj, fjellturer til Djevelporten og Keiservarden, en dag på Skrova inkludert lunsj, tre netter på Thon Hotel Lofoten inkludert frokost og middag, lokalkjent guide og egen reiseleder.

PS! Fjellturene og vandringene er lette, men det kreves en viss kondisjon og friske ben.

Pris for NAF-medlemmer fra kr. 9 495,- (del i dobbeltrom).
Tillegg for enkeltrom fra kr. 995,-. Begrenset antall plasser.

For bestilling, kontakt Enjoy Travel på tlf: 40 61 40 40 eller per e-post [email protected].