ENDRINGER PÅ GANG: Tesla Model S har ikke forandret seg mye på sju år, og mindre innvendig enn utvendig. Nå kommer det trolig store interiørmessige endringer. Her er interiøret på Model 3 til venstre, og et utsnitt av førermiljøet på Model S til høyre.
ENDRINGER PÅ GANG: Tesla Model S har ikke forandret seg mye på sju år, og mindre innvendig enn utvendig. Nå kommer det trolig store interiørmessige endringer. Her er interiøret på Model 3 til venstre, og et utsnitt av førermiljøet på Model S til høyre.

Model S får synlige oppgraderinger:

Flaggskipet får interiør som Model 3

Med unntak av en forsiktig facelift i 2016, har oppgraderingene av Model S vært av det usynlige slaget. Men nå er tiden inne for ny kosmetikk.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske nærings- og finansnyhetsorganet CNBC melder at Tesla nå mobiliserer for å begynne produksjonen av Tesla Y, samt oppgradere pionéren Model S.

CNBC refererer til flere tidligere og nåværende ansatte ved fabrikken i Fremont i California.

Det er i første rekke interiøret som skal moderniseres.

Og alt tilsier at de mest sentrale elementene fra langt mere moderne Model 3 overføres til den større modellen som kom på markedet så tidlig som i 2012. Det blir med andre ord en oppgradering i minimalismens tegn.

Les også: Alle gode ting er 3 for Tesla

Tilfeldige oppgraderinger

I et normalt modellkretsløp skulle vi for lengst ha blitt presentert en splitter ny 2020-modell av Model S.

Men Tesla har som kjent en annen filosofi – godt begrunnet gjennom løpende, mer eller mindre tilfeldig tidfestede, oppgraderinger.

Interiøret i Model 3 gjorde plutselig Model S litt gammeldags – selv om ingen andre serieproduserte biler ennå har klart å levere en like gigantisk infoskjerm (17 tommer).

Heller ikke Model 3 (15 tommer).

Til gjengjeld har Tesla dyttet enda flere funksjoner bak fingertuppene våre på den fritthengende skjermen i Model 3. Alle instrumentene som i Model S er plassert mer tradisjonelt inne i rattkransen, er fjernet på Teslas yngstemann. Der ser du bare rett ned på asfalten.

Les også: Model S har aldri vært bedre – les testen

Nytt i starten

Eiere av kommende Model S må dermed forberede seg på å få en liten digital hastighetsmåler i høyre øyekrok, oppe til venstre på storskjermen.

Som med så mye annet på Tesla – litt nytt i starten, helt greit etter hvert.

Ryktene forteller også at stolene skal oppgraderes. Opplysninger om eventuelle eksteriørmessige endringer har ikke lekket ut.

Heller ikke om det nye instrumentdesignet umiddelbart skal overføres til Model X, som er halvveis i et tradisjonelt livsløp.

Etter planen skal oppgraderte Model S produseres fra september.