ALT I ETT: Terrassen Cafè er det formelle navnet, men dette er også en restaurant og en pizzeria. Kunne vært en kebabsjappe i tillegg.
ALT I ETT: Terrassen Cafè er det formelle navnet, men dette er også en restaurant og en pizzeria. Kunne vært en kebabsjappe i tillegg.

Veimat-testen 2017: Terrassen Cafè, Ballangen

Fett nok

Terrassen Cafè er ser ut til å være populær både blant campinggjester, lokalbefolkning og veifarende. Spisestedet ligger i et hyggelig bygg med stor terrasse og serverer god og fet mat. Da har vi vel kort oppsummert de store fordelene, og for noen - én ulempe.

Publisert Sist oppdatert

Terrassen Cafè

77 poeng

Terrassen Cafè ligger ved E6 i Ballangen, omlag 40 minutter sørvest for Narvik, Stor Ballangen, 8540 Ballangen

Førsteinntrykk 8/10

Ingen interiørperle, men lyst og åpent. Hyggelig trebygning, livlig, mye folk, romslig parkering. Fin beliggenhet.

Meny 8/10

Her var det mye! Pasta, kjøttretter, pizza, burgere, kebab. Samtidig som det er mye, er det likevel mye av det samme.

Smak 7/10

Det smaker fett og godt. Samtidig blir det litt ensformig og gir en tung metthetsfølelse etter hvert som måltidet skrider fram.

Pris 7/10

Ikke så verst priser, men samtidig et stykke fra billig. 185 kroner for kebabtallerken. 250 kroner for en stor pizza, eksempelvis.

Service 8/10

Blide og imøtekommende ansatte, best på starten.

Barnevennlig 8/10

Godt med tumleplass/lekeplass utenfor er et stort pluss, men med trapper ned til bakken, er det ikke for de minste. Barnemeny med burger/pølse/kylling – med pommes frites (100 kr).

Hjemmelaget 8/10

Ikke dressing og poteter, men mye av det andre, det skal de ha. Blant annet kjøtt, pizzabunner og pitabrød lages på stedet, bedyres det.

Drikke 6/10

Brus i alle varianter, helles opp i glass fra store flasker. Serveres med isbiter, store eller små glass. Dessverre ingen italiensk kaffe. Øl og vin.

Renhold 10/10

Her er de kjappe til å rydde og vaske godt av bordene. Alt virker rent og pent.

Toaletter 7/10

Papir på gulvet på begge dametoalettene, fulle søppelkasser. Såpe, papir og ellers rent.

Det er fantastisk vær og mye liv på terrassen da vi er innom. Om sola ikke skulle skinne er det lyse og hyggelige lokaler innendørs, og vi hilses blidt på av flere blant betjeningen.

Menyen er omfangsrik, og paret ved siden av skryter av kjøttrettene de spiser.

Vi dukker ned i spisekartet. Side opp og side ned går det stort sett i kebab, kyllingretter og andre kjøttretter, foruten at de tilbyr ørten varianter av pizza.

Det meste, utenom pizzaen, serveres med store mengder pommes frites, bittelitt salat med en liten båt tomat, og to agurkskiver, ser det ut som.

Dessuten også med en dæsj Thousand Island eller en hvitløksdressing. Ingen av de to dressingene synes hjemmelaget.

AVANSERT GATEKJØKKEN: Kyllingen smakte virkelig godt, og måltidet er på en måte en mellomting av godt gatekjøkken og en dæsj restaurant.
AVANSERT GATEKJØKKEN: Kyllingen smakte virkelig godt, og måltidet er på en måte en mellomting av godt gatekjøkken og en dæsj restaurant.

Pommes fritesen er krydret med grillkrydder, mens sausen til kyllingen vi spiser er god - på den fete måten.

Til maten drikker vi det eneste saliggjørende, cola - som helles opp i glass fra halvannen liters flasker som står i kjøleskapet under disken.

Sammen med pommes fritesen gir det oss litt gatekjøkkenfølelse. Samtidig serveres det ved bordene, og kjøttet smaker veldig godt. Det trekker i motsatt retning.

Vibbene og erfaringen tilsier noe imellom tyrkisk/italiensk restaurant, veikro og avansert gatekjøkken.

Skulle du være så uheldig å ha en «dagen derpå», er dette akkurat den maten du ønsker deg. Selv om vi ikke er der, klarer vi ikke å slutte å spise - selv om vi vet at vi egentlig ikke burde ha proppet i oss alt ...

Ellers er toalettet greit nok, og prisene greie nok, kanskje litt i stiveste laget med tanke på hva du får.

Samtidig er det mye liv og hygge for pengene å kunne sette seg ned på et så vennlig og veldrevet sted som Terrassen Cafè virker å være.