SPEKTAKULÆRE RIO DE JANEIRO: En helt særegen storby med fantastiske strender, Sukkertoppen og den ikoniske Kristusstatuen som troner på toppen av Corcovado-fjellet.
SPEKTAKULÆRE RIO DE JANEIRO: En helt særegen storby med fantastiske strender, Sukkertoppen og den ikoniske Kristusstatuen som troner på toppen av Corcovado-fjellet.

7.–18. november 2019

Farger og temperament: Argentina og Brasil på én og samme tur!

Eleganse og tango, farger og temperament, en interessant historie og fantastisk natur – en reise til argentinske Buenos Aires, brasilianske Rio de Janeiro og fossefallene Iguazú er en opplevelse av de sjeldne.

Publisert Sist oppdatert

På denne turen kombinerer vi elegante Buenos Aires med storslått natur ved de mektige Iguazúfallene og ikoniske severdigheter i Rio de Janeiro.

Det blir tangoshow, båttur i elvedeltaet Paraná og besøk på Eva Perón-museet i Argentina. I Rio får vi selvfølgelig oppleve Sukkertoppfjellet, den imponerende Kristusstatuen og de lange strendene byen er kjent for.

DETTE ER NOEN AV HØYDEPUNKTENE:

  • Fascinerende Buenos Aires
  • Tangoshow på La Ventana
  • Iguazúfallene – ett av verdens mest imponerende fossefall
  • Rio de Janeiro – fra Sukkertoppen til Kristusstatuen
  • Hotell i Rio ved Ipanema-stranden

Se hele dagsprogrammet etter informasjonen om påmelding.

IMPONERENDE: De fantastiske Iguazúfallene ligger på grensen mellom Argentina og Brasil, og nasjonalparkene på begge sider av grensen står på UNESCOs verdensarvliste.
IMPONERENDE: De fantastiske Iguazúfallene ligger på grensen mellom Argentina og Brasil, og nasjonalparkene på begge sider av grensen står på UNESCOs verdensarvliste.

Buenos Aires er en moderne storby med mange ulike bydeler og elegante bygninger langs brede avenyer.

Byen er kjent for sin varierte arkitektur med gamle kolonibygninger, franske herskapshus, moderne skyskrapere og Plaza de Mayo (Maiplassen) som står helt sentralt i landets historie.

MAIPLASSEN: Plaza de Mayo med Casa Rosada, regjeringsbygget, i bakgrunnen.
MAIPLASSEN: Plaza de Mayo med Casa Rosada, regjeringsbygget, i bakgrunnen.

La Boca er et fargerikt distrikt i den sørlige delen av byen, der man danser tango i gatene og fotballegenden Maradona spilte sine første kamper.

Vi besøker også Evita Perón-museet og får høre om hennes liv og betydning for den politiske utviklingen i Argentina.

Naturligvis skal vi også oppleve et smektende tangoshow i tangoens hjemland, og vi får tid i Buenos Aires på egen hånd.

LA BOCA: Dette er en fargerik bydel hvor folk gjerne danser tango i gatene.
LA BOCA: Dette er en fargerik bydel hvor folk gjerne danser tango i gatene.

Fra byen er det bare en kort kjøretur til elvedeltaet Paraná. Det er et vakkert naturområde der elven deler seg og danner et stort delta med over tusen små øyer.

Vi går i land på en av øyene og får høre mer om «los isleños» (øyboernes) spesielle kultur og tradisjoner.

De fantastiske Iguazúfallene ligger på grensen mellom Argentina og Brasil. Navnet kommer fra indianerspråket guarani og betyr «stort vann», og nasjonalparkene på begge sider av grensen står på UNESCOs verdensarvliste.

En av de største attraksjonene er Garganta del Diablo (Djevelens hals), som med et fall på åtti meter er det høyeste i Iguazú.

PÅ VERDENSARVLISTEN: De dundrene fossefallene og de to nasjonalparkene på hver side av grensen mellom Argentina og Brasil er en opplevelse.
PÅ VERDENSARVLISTEN: De dundrene fossefallene og de to nasjonalparkene på hver side av grensen mellom Argentina og Brasil er en opplevelse.

Fra nasjonalparken reiser vi videre inn i Brasil og til Rio de Janeiro hvor vi skal bo like ved den berømte Ipanema-stranden.

Rio er en fasinerende by med mange kjente landemerker som nettopp strendene, fjellet Sukkertoppen og den ikoniske Kristusstatuen Cristo Redentor. Fra Sukkertoppen får vi en fantastisk utsikt.

Det gjør vi også fra foten av Kristusstatuen som troner på toppen av Corcovado-fjellet.

Også i Rio får vi tid til på egenhånd, til å la inntrykkene og opplevelsene fra turen synke, ta en forfriskende svømmetur i Atlanterhavet eller bare spasere over til Copacabana.

Velkommen til en tur spekket med inntrykk og opplevelser.

EN IKONISK BY: Rio de Janeiro har mange kjente landemerker, som Sukkertoppen og strendene.
EN IKONISK BY: Rio de Janeiro har mange kjente landemerker, som Sukkertoppen og strendene.

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

Pr. person i delt dobbeltrom 33.890 kroner

Enkeltrom 39.990 kroner

ALT DETTE ER INKLUDERT

• Fly Oslo–Buenos Aires/Rio de Janeiro–Oslo t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)

• Flyskatter (kr 958 pr. februar 2019)

• Ni netter på førsteklasses hotell med frokost (fire netter i Buenos Aires, 1 natt i Iguazú og fire netter i Rio)

• Tre lunsjer

• Seks middager

• Utflukter og aktiviteter iht. program

• Engelsktalende lokalguider på utfluktene

• Norsk reiseleder fra Vista Travel

PÅMELDING:

Turen arrangeres for MOTOR av Vista Travel. For påmelding og mer informasjon se vistatravel.no/leserturer/motor

For spørsmål:

e-post: [email protected]

Telefon: 21 99 56 00

Prisen inkluderer ikke

  • Måltider utover dem som er nevnt over
  • Drikkevarer
  • Tips til lokale guider og sjåfører
  • Reise- og avbestillingsforsikring

DAGSPROGRAMMET 

VI BOR GODT: Her på Praia Ipanema Hotel i Rio de Janeiro nyter vi dagen.
VI BOR GODT: Her på Praia Ipanema Hotel i Rio de Janeiro nyter vi dagen.

Dag 1, torsdag 7. november
Oslo – Buenos Aires

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om ettermiddagen. Sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt og derfra videre til Buenos Aires med ankomst neste dag.

Dag 2, fredag 8. november
Buenos Aires

Vi lander i Buenos Aires tidlig om morgenen. Her blir vi ønsket velkommen til Argentina av vår lokale guide og kjørt til hotellet.

Vi kan sjekke inn fra kl. 12.00, og det blir tid til å hvile litt på rommet før vi om ettermiddagen skal på vår første oppdagelsesferd i tangoens hovedstad.

Buenos Aires er en moderne storby med mange ulike bydeler og elegante bygninger langs brede avenyer.

Første stopp er Plaza de Mayo (Maiplassen) hvor vi ser Casa Rosada (regjeringsbygget), rådhuset og den flotte Catedral Metropolitana bygget i neoklassisk stil.

Plaza de Mayo står sentralt i landets historie, fra nasjonens fødsel og til våre dager. Videre skal vi til San Telmo, en av de eldste bydelene i Buenos Aires, før vi kjører til La Boca, et fargerikt distrikt i den sørlige delen av byen.

I La Boca danser man tango i gatene, og det var her fotballegenden Maradona spilte sine første kamper i den lokale klubben.

Vi spiser middag på hotellet om kvelden. (M)

Dag 3, lørdag 9. november
Utflukt til Tigre

Etter frokost legger vi storbyen bak oss og drar på heldagsutflukt til Tigre og elvedeltaet Paraná, en kort kjøretur fra sentrum av Buenos Aires.

Tigre ligger i et vakkert naturområde der Paraná-elven deler seg og danner et stort delta med over tusen små øyer.

Fra Tigre drar vi på båttur i elvedeltaet og besøker en av øyene. Her får vi oppleve den fascinerende naturen samt høre mer om «los isleños» (øyboernes) spesielle kultur og tradisjoner. Underveis spiser vi lunsj på en restaurant med utsikt over elven.

Tilbake i Tigre ser vi den elegante elvepromenaden Paseo Victoria, hvor Tigre Club & Casino ligger. Retur til Buenos Aires.

Kveldes middag inntas på La Ventana i San Telmo-distriktet, hvor vi underholdes av et heftig tangoshow mens vi spiser. (F, L, M)

Dag 4, søndag 10. november
Buenos Aires

I dag skal vi oppleve mer av Buenos Aires – en av de mest fascinerende byene i Latin-Amerika. Byen er kjent for sin varierte arkitektur med gamle kolonibygninger, franske herskapshus og moderne skyskrapere.

Første stopp er de fornemme områdene Retiro og Recoleta hvor aristokrater på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet ønsket å bygge et Paris i miniatyr i hjertet av Buenos Aires.

Her ser vi den imponerende Plaza San Martín og rusler nedover Avenida Alvear med sine eksklusive forretninger.

Deretter besøker vi Basílica de Nuestra Señora del Pilar, en av byens eldste kirker, som ligger ved siden av kirkegården La Recoleta. Blant de vakkert utsmykkede mausoleene ser vi gravstedet til Eva Perón.

Neste stopp er Palermo Chico, hvor vi ser flere franske herskapshus. Palermo er ellers best kjent for sine store parker utformet av berømte landskapsarkitekter.

Vi besøker også Evita Perón-museet og får høre om hennes liv fra hun kom til Buenos Aires i 1935 til hennes død i 1952.

Om ettermiddagen kan du utforske byen videre på egen hånd. Vi spiser middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet om kvelden. (F, M)

Dag 5, mandag 11. november
Buenos Aires

Vår siste dag i Buenos Aires er til fri disposisjon. Vi anbefaler en tur til San Telmo-markedet i den hyggelige bydelen ved samme navn.

Det historiske innendørsmarkedet ble bygget i 1897 og tilbyr alt fra antikviteter til fersk frukt og krydder.

Byens operahus, Teatro Colón fra 1908, er også verdt å se nærmere på. Eller kanskje du vil la deg friste av de mange butikkene i gågaten Calle Florida? (F)

Dag 6, tirsdag 12. november
Buenos Aires – Iguazú

Tidlig om morgenen sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen for å fly til Iguazú. Flyturen tar to timer.

De fantastiske Iguazúfallene ligger på grensen mellom Argentina og Brasil, og nasjonalparkene på begge sider av grensen står på UNESCOs verdensarvliste.

Fra flyplassen kjøres vi til La Cantera Jungle Lodge, hvor vi skal bo i en natt.

Om ettermiddagen skal vi på utflukt til den brasilianske siden av fossefallene. Navnet Iguazú kommer fra indianerspråket guarani og betyr «stort vann».

Et av områdets største attraksjoner er Garganta del Diablo (Djevelens hals), som med et fall på åtti meter er det høyeste i Iguazú.

Ønsker du å komme tett på fossefallene kan du spasere gjennom den subtropiske skogen til Salto Floriano, og derfra videre på gangbroer over vannet.

Det går også en heis opp til en utsiktsplattform rett ved Garganta del Diablo. Dette blir en dag med mange magiske fotomuligheter.

Vi spiser middag på hotellet. (F, M) 

Dag 7, onsdag 13. november
Iguazú – Rio de Janeiro

I dag skal vi oppleve fossefallene fra nasjonalparken på den argentinske siden. Inne i parken er det flere stier man kan gå. På Upper Circuit får vi et flott overblikk mens vi spaserer på gangbroer langs kanten av fossene.

På Lower Circuit er det fantastisk utsikt mot fossene nedenfra. Helt innerst i parken kan vi følge en drøy kilometer lang gangbro over strykene som ender opp på en utsiktsplattform ved Garganta del Diablo.

Dette er det samme fossefallet vi så i går, men med utsikt fra motsatt vinkel. Her får vi virkelig en følelse av vannets krefter. Vi spiser buffetlunsj i parken.

Om ettermiddagen setter vi kursen mot flyplassen og flyr til Rio de Janeiro – den nest største byen i Brasil med over seks millioner innbyggere.

Vi sjekker inn på hotellet vårt, Praia Ipanema, som ligger ved Ipanema-stranden. (F, L)

Dag 8, torsdag 14. november
Rio de Janeiro

I dag skal vi bli bedre kjent med Rio. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og får se flere av byens største severdigheter, inkludert den Olympiske bulevarden, Lapa-bydelen med Carioca-akvedukten og de fargerike Escadaria Selarón (Selarón-trappene).

Vi besøker også det nye vitenskapsmuseet Museu do Amanha (Morgendagens museum), som ligger i en bygning som er en attraksjon i seg selv.

Felles middag om kvelden. (F, M) 

Dag 9, fredag 15. november
Rio de Janeiro

På dagens program står Sukkertoppen – byens velkjente landemerke, og Rios historiske sentrum.

Sukkertoppen nås via to kabelbaner, og fra utkikksplattformen 396 meter over havet, er det fantastisk utsikt mot Santa Cruz-fortet og over bydelene Niteroi og Copacabana.

Vi spiser lunsj underveis.

Resten av dagen kan du slappe av på stranden eller ved bassenget på hotellet. (F, L)

Dag 10, lørdag 16. november
Rio de Janeiro

Etter frokost skal vi besøke et annet landemerke i Rio – den 39 meter høye ikoniske Kristusstatuen som troner på toppen av Corcovado-fjellet (700 moh.).

To hundre og tjue trappetrinn leder opp til foten av statuen. Vel oppe belønnes man med den beste utsikten i hele byen. Alternativt kan man ta heisen til toppen.

Ettermiddagen er til egen disposisjon.

Om kvelden skal vi spise avskjedsmiddag på en ekte churrascaria – brasiliansk grillrestaurant. Dette er et spesielt konsept hvor det serveres grillet kjøtt av ulike slag og du kan spise så mye du måtte ønske. (F, M)

Dag 11, søndag 17. november
Rio de Janeiro – hjemreise

Vi har tid til en siste oppdagelsesferd i Rio før vi kjører til flyplassen om kvelden. Bruk den siste dagen til å la inntrykkene og opplevelsene fra turen synke inn.

Kanskje du vil ta en oppkvikkende svømmetur i Atlanterhavet mens du kikker på carioca’ene – de innfødte, og deres strandkultur.

Du kan også spasere en tur over til Copacabana stranden.

Avreise med Lufthansa om kvelden med ankomst Frankfurt neste dag. (F)

Dag 12, mandag 18. november
Ankomst Oslo

Vi lander i Frankfurt om ettermiddagen og flyr videre til Oslo et par timer senere.

F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Helse

Du bør ha normal god helse for å kunne følge programmet. Utfluktene omfatter en del gåing i variert terreng. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Argentina og Brasil. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato.

Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no.