NEST DÅRLIGST: Falken Ecorun
NEST DÅRLIGST: Falken Ecorun

Føles rett og slett glatt

Falken Ecorun

Falken kommer nest dårligst ut av alle testdekkene.

Publisert Sist oppdatert

Falken Ecorun

72 poeng

Falken kommer nest dårligst ut av alle testdekkene.

Fakta

Produksjonsland:Thailand Produksjonsdato:23/12 2013 Hastighetsmerking:V Lastindeks:91 Innside/utside:ja Rotasjonsretning:nei

Tørr asfalt

Bremselengde:7

Våt asfalt

Bremselengde:7 Kjøreegenskaper:5 Grep:7 Vannplaning:9

Annet

Støy:8

Det har lang bremsestrekning på våt vei og høye rundetider. Dekket føles rett og slett glatt å kjøre på når underlaget er vått.

Testerne gir det derfor bare karakteren 5 for kjøreegenskapene på bane. Også på tørr vei presterer dekket under middels på bremsing og kjørefølelse, og det støyer det nest mest av alle testdekkene.

PS: Et nytt Falken-dekk, som vi dessverre ikke fikk med i testen, kommer i butikken i løpet av våren.

Hva betyr tallene?

  • Hastighetskoden på dekkene viser den toppfarten dekkene tåler og på sommerdekkene skal koden tilsvare den topphastigheten bilen har. Hvilken kode du trenger står i bilens vognkort. På vinterdekk behøver ikke dekkene tilsvare bilens topphastighet, men de må ha en kode som tilsvarer minimum 170 km/t.
  • Lasteindeksen viser hvor stor last dekkene tåler. Dette samsvarer med bilens maksimalvekt. Hvilken lasteindeks du trenger står i bilens vognkort.
  • Rotasjonsretning/innside utside viser hvordan dekkene skal monteres på bilen for at mønsteret i dekket skal fungere best mulig. Enten står det en pil på dekket som viser hvilken vei dekket skal rotere, eller så står det angitt hvilken side på dekket som skal vende ut.