ELGKROA: Elgkarbonader, elgburger og selvfølgelig elgsnadder i tillegg til mer alminnelig veikromat.
ELGKROA: Elgkarbonader, elgburger og selvfølgelig elgsnadder i tillegg til mer alminnelig veikromat.

Veimat-testen 2017: Elgkroa, Røra

Elg på veggen, elg på menyen

Hadde det bare vært elgsnadderet som telte, ville Elgkroa kommet mye bedre ut, men her er det andre ting som trekker ned.

Publisert Sist oppdatert

Elgkroa

74 poeng

Elgkroa ligger ved E6 på Røra i Inderøy i Nord-Trøndelag, Røravegen 591, 7670 Inderøy

Førsteinntrykk 7/10

Ved bensinpumpe og matbutikk. Trangt og tett lokale. Litt vanskelig å orientere seg rundt en trapp foran disken. Tung stekeos gir følelse av gatekjøkken.

Meny 8/10

Flere varianter av elg og to gode lakseretter. Burgere, pizza og ulike snaddervarianter.

Smak 9/10

Mørt og fint elgkjøtt, gode urtebakte poteter, friskt og godt tilbehør.

Pris 8/10

Middagsretter fra 115 til 160 kr er bra pris. Dagens middag kr 180 kr. Men biff til 220 kr og elgsnadder til 280 kr er mye, selv om det er hjemmelaget.

Service 7/10

Både og. Vi blir stående og henge i disken mens en står med ryggen til og steker og et par andre går til og fra. Han som til slutt kommer, er interessert og kan mat.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med pølser, pannekaker, burger og kyllingnuggets. Ikke halv porsjon av de andre rettene. Bord med legoklosser.

Hjemmelaget 9/10

Her lages alle sauser og dressinger på huset. Rettene er utviklet på kjøkkenet.

Drikke 7/10

Brus. Rund og mild kaffe.

Renhold 6/10

Stekeosen henger tung over lokalet. Ikke ett bord er fri for skitne tallerkener. Det ryddes etterhvert på en tralle som er det første du nærmest snubler i når du kommer inn.

Toaletter 6/10

Litt slitte og veldig trange båstoaletter i kjelleren. Handicaptoalett og stellerom i 1.etasje.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, er Nord-Trøndelag det fylket hvor det ble felt flest elg i jaktsesongen 2016/2017, 5329 dyr mot 5049 i Hedmark.

Da skulle det bare mangle at du ikke får elg på tallerkenen også på en veikro.

På Elgkroa får du elg i flere former. Du kan få elgkarbonader og elgburger i to varianter, men det er elgsnadder – husets vri på biffsnadder som er signaturretten.

I tillegg får du flere typer biffsnadder, burgere, pizza og to retter med laks.

Vi blir stående og gruble ved disken. Det hadde vært godt med laks som serveres med tytingrømmedressing (bare ordet er herlig!) og hjemmelaget urterømmesaus eller hvitløkssaus. Laksen er riktignok ikke fersk, men av sashimi-kvalitet.

Men så er det noe med å være på Elgkroa med elghode over peisen og gevirer på veggen. På tavlen bak disken står det mer om husets spesial.

SNADDER: Elgkjøtt med to sauser, urtebakte poteter, tyttebærdressing og kokt pære med gelé.
SNADDER: Elgkjøtt med to sauser, urtebakte poteter, tyttebærdressing og kokt pære med gelé.

Elgsnadderet serveres med urtebakte poteter, pære med gelé, tytingrømme og ikke mindre enn to sauser.

- De to sausene, en lys viltsaus og en litt mørkere peppersaus, utfyller hverandre, forteller den eneste bak disken som viser oss noen form for interesse.

Han er til gjengjeld artig å prate med. Han forteller villig vekk om hvordan de har utviklet de forskjellige rettene på kjøkkenet og hvordan de kom fram til at elgsnadder hadde godt av to sauser.

Da er vi solgt. Laksen må vike for elgen.

Kjøttet er mørt og fint og skåret i små biter som biffsnadder. Det er stekt med masse pepper, kantarell, løk, purre og paprika. Bakte urtepoteter er en god erstatning for pommes frites, men er de bare bakt i ovn, eller har de hatt en runde i frityren?

Kjøttet er toppet med de to hjemmelagde sausene. Det er noe av det gjestene setter mest pris på, forteller kjøkkensjefen.

Vi satte mer pris på det friske tilbehøret, som den halve, kokte pæren med en rød gelé som vi gjetter på er en ripsgelé, og salaten med en hjemmelaget tyttebærdressing.

Dressingen er frisk og god, og det er mange som spør om oppskriften på den, røper han i disken. Men oppskriften, den er en godt bevart hemmelighet.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)