EKSTREM: Elbilen som Fisker nå har klar for bestilling, har både et ekstremt utseende og ekstreme prestasjoner. Prisen er ennå ikke klar, men regn med godt over en million. Foto: Fisker
EKSTREM: Elbilen som Fisker nå har klar for bestilling, har både et ekstremt utseende og ekstreme prestasjoner. Prisen er ennå ikke klar, men regn med godt over en million. Foto: Fisker

Nå kan du bestille dansk super-elbil:

Målet er å slå Tesla ned i støvlene

Danske Henrik Fisker har jobbet med mange spennende bilprosjekter de siste ti årene, uten at noen er blitt kommersielle suksesser. Nå har han designet EMotion, som tar mål av seg til å slå Tesla ned i støvlene

Publisert Sist oppdatert

Denne elbilen skal få en rekkevidde på 640 kilometer og koste 129.000 dollar (ca. 1.040.000 kroner).

Planen er å bygge EMotion i et begrenset antall i 2019.

Med en batteripakke på hele 143 kWh, skal bilen kunne tilbakelegge 640 kilometer før det er på tide å lade igjen. Dette er etter den amerikanske test-syklusen, som er mer realistisk enn den europeiske.

Det faktum at det meste av bilen er bygget i lett aluminium og kullfiber, bidrar til den lange rekkevidden.

Bilen har flere elektriske motorer som til sammen yter 780 hester. Toppfarten oppgis til 260 km/t og akselerasjonen fra 0-100 på rundt tre sekunder, godt hjulpet av firehjulstrekken.

Fisker påstår at bilen kan lades til 200 ekstra kilometer på ni minutter. Hvilken lader du trenger, har han ennå ikke sagt noe om…

Les også: Folk i kø for brukt elbil

Da EMotion ble vist for første gang på elektronikkmessen i Las Vegas denne uken, antydet Fisker at prisen på herligheten vil bli rundt 129.000 dollar. I norske kroner blir det i overkant av en million kroner.

Med frakt og eventuelle avgifter, som politikerne nå er enige om at også elbilene bør få, kan du nok plusse på en del titalls tusen.

Bare de ekstreme dør-løsningene på EMotion gir et solid påslag i prisen. Du kan velge bilen med fire eller fem seter.

Les også: Toyota med ti nye elbiler

Så gjenstår det å se om Henrik Fisker, som tidligere har designet biler hos Aston Martin og BMW,  denne gang har klart å lage en bil som blir en kommersiell suksess.

Du kan allerede nå reservere en bil ved å betale inn 2000 dollar via Fiskers hjemmeside. Pengene får du tilbake dersom det skulle vise seg at du ikke liker bilen etter at du har prøvekjørt.