FOR TO: Uniti har plass til to personer, har en rekkevidde på 150 kilometer og bygges som en bil for pendlere som bor i bynære strøk, ifølge Uniti. Foto: Uniti
FOR TO: Uniti har plass til to personer, har en rekkevidde på 150 kilometer og bygges som en bil for pendlere som bor i bynære strøk, ifølge Uniti. Foto: Uniti

Uniti kommer i 2019

Lanserer ny svensk elbil i mini-klassen

Et nytt bileventyr er i ferd med å ta form i Sverige. I løpet av 2019 skal de første Uniti-bilene leveres til kunder. Dette er en helt ny elbil for to personer, som er skreddersydd for pendling.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som skal bygge bilen heter Uniti, det samme som navnet på bilen.

Planene er omfattende:

Bilen skal bygges på en helt ny, fullautomatisert fabrikk i Skåne. Målet er 50.000 biler i året og de første skal altså leveres til kunder i 2019.

De endelige spesifikasjonene på biler er ikke klare, men Uniti sier at bilen får en rekkevidde på over 150 kilometer, en toppfart på 90-120 km/t og kommer bare til å veie rundt 400 kilo.

Prisen er heller ikke klar, men den svenske avisen Dagens Industri antyder rundt 200.000 kroner.

I så fall er ikke dette en veldig god pris, sammenliknet med hva du kan kjøpe av elbiler i Norge i dag.

Det er omtrent det samme som rimeligste Renault Zoe og 50.000 kroner dyrere enn fire-seteren Mitsubishi iMiev.

Siemens er en av investorene som er med på laget.

Les også: Motor tester fire, spennende elbiler

– Partnerskapet med Siemens gjør at vi ikke bare kan utvikle en miljøvennlig bil raskt, men at vi også kan produsere den på en miljøvennlig måte i stor skala, raskere med mindre behov for kapital. Vår full-automatiserte produksjonslinje kan i prinsippet kjøre med lysene slukket 22 timer i døgnet, sier Uniti-sjef Lewis Horne, i en skrytevideo.

Les også: Toyotas nye elbil lades på tre minutter

Han forteller samtidig at bilen er beregnet for yngre mennesker uten noen lojalitet til andre bilmerker, som har behov for rimelig transport i bynære strøk.

Foreløpig er ikke fabrikken bygget og bilen finnes kun på papiret. Planen er å vise en prototype i full skala 7. desember under en tilstelning i Landskrona i Skåne.