KINA NESTE: Tesla, her med en Model S fotografert på en parade i selskapets fabrikk i Freemont, USA; har fått en kinesisk storeier. Foto: Steve Jurvetson/Flickr
KINA NESTE: Tesla, her med en Model S fotografert på en parade i selskapets fabrikk i Freemont, USA; har fått en kinesisk storeier. Foto: Steve Jurvetson/Flickr

TROR TESLA FÅR FOTFESTE I KINA

Kinesisk selskap blir storeier i Tesla

Det kinesiske teknologiselskapet Tencent Holding har de siste ukene kjøpt seg opp til en fem prosents eierandel i Tesla Motor Inc., og er plutselig blitt selskapets femte største eier. Flere eksperter tror oppkjøpet baner vei for et gjennombrudd i det kinesiske markedet for Tesla.

Publisert Sist oppdatert

Nettstedet Automotive News skriver at Tencent har betalt 1,8 milliarder dollar (drøyt 15,4 milliarder kroner) for aksjene. Tesla-gründer Elon Musk er største eier og kontrollerer drøyt 20 prosent av aksjene.

Tencent er særlig kjent i Kina for de to meldingstjenestene WeChat og QQ, tjenester som har henholdsvis 800 og 900 millioner brukere, men som primært har hatt gjennomslag i det kinesiske markedet. Tencent er et av Kinas tre store tekno-selskap, ved siden av Baidu og Alibaba.

Les også: Her kjører en Tesla Model 3!

Tencent har investert stort i flere selskaper som utvikler bil-relatert teknologi i Kina de siste årene, og antas å kunne bistå Tesla med å ta en en posisjon i Kina – særlig når massemarked-modellen Tesla Model 3 nå er noen få måneder under produksjonsstart.

Tesla har slitt med fotfeste i Kina, men omsatte tross alt for over en milliard dollar i landet i 2016. I årets to første måneder har Tesla nær firedoblet eksporten til Kina sammenliknet med samme periode i fjor.

Har du sett denne? Trump i miljøkamp over bilavgifter