BEDRING: Elon Musk og resten av Tesla-staben produserer nå over 2200 Model 3-biler i uka. Foto: Marla Aufmuth/TED
BEDRING: Elon Musk og resten av Tesla-staben produserer nå over 2200 Model 3-biler i uka. Foto: Marla Aufmuth/TED

Tesla la fram nye kvartalstall:

Brenner penger, men ser lyset

Tesla forventer positiv kontantstrøm i andre halvår 2018, etter at selskapet i går la frem tall for første kvartal som var noe bedre enn ventet. Men fortsatt renner pengene ut av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Tesla gikk med et underskudd for sjette kvartal på rad, og hadde et tap i årets tre første måneder på 785 millioner dollar (6,3 milliarder kroner) av en omsetning på 3,4 milliarder dollar (27,4 milliarder kroner)

Men Tesla-sjef Elon Musk mener selskapet er på nippet til å snu trenden.

– Vår forståelse av produksjonen er i ferd med å forbedres dramatisk. Vi ser flere måter for hvordan vi kan øke produksjonsvolumet, samtidig som kostnadene vil kunne tas ned kraftig, fortalte han analytikere i går.

Les også: Vi har prøvekjørt Model 3

Stadig er produksjonen av Model 3 nøkkelen til massemarkedet for selskapet. I april var produksjonen oppe i over 2200 biler pr uke – som er bedre enn tidligere, men langt lavere enn tallene Musk tidligere har lovet. For under et år siden stilte Musk i utsikt en produksjon på 20 000 biler i måneden – i løpet av 2017.

Han har selv gravd seg ned i detaljene for hvordan Model 3-produksjonen skal optimaliseres, og sa i går at «det er ikke akkurat hjernekirurgi å få disse tingene til å fungere». Selskapets batterifabrikk i Nevada leverer nå om lag 3000 batteripakker i uka, men i følge Musk er det fortsatt andre deler av produksjonslinjen som ennå ikke fungerer helt som de skal.

Tesla-aksjen er ned 20 prosent fra toppnivået i 2017.

Les også: Har du lurt på hvorfor Tesla gir deg gratis internett i bilen?