LAD HER: Påfyll for en Tesla Model 3 Long Range. Snart blir ladepausen unnagjort på under et kvarter. Foto: Peter Raaum
LAD HER: Påfyll for en Tesla Model 3 Long Range. Snart blir ladepausen unnagjort på under et kvarter. Foto: Peter Raaum

Forbedrer ladeteknologien:

Nå skal det ta 15 minutter å lade Tesla’en

Tesla ruller nå ut neste generasjon ladeløsning. En programvareoppdatering til Model 3 Long Range og Performance-modellene denne helgen åpner for ladeeffekt på opptil 200 kW nå og senere 250 kW i Teslas eget nett. Normal-ladetiden skal ned mot 15 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Tesla har i vår startet introduksjonen av V3 Supercharing, en helt ny arkitektur for deres Superchargere – som det nå er over 12.000 stykker av rundt omkring i verden.

V3 gjør hurtiglading til veldig-hurtiglading.

Selskapet anslår at de nye Model 3 Long Range-variantene vil få kapasitet for å lades til 120 km kjøring på bare fem minutter i deler av ladeperioden – og at ladehastigheten pr time vil nærme seg et nivå som gir 1600 km kjøring på full effekt.

Sammen med V3 Supercharging kommer helgens oppgradering til å halvere ladetiden, skriver Tesla på sine nettsider.

«Med disse forbedringene venter vi at den gjennomsnittlige ladetiden vil falle ned til omlag 15 minutter», heter det.

Les også: Alle gode ting er 3 for Tesla

Varmer opp

I første omgang vil ladeeffekten økes til 200 kW på CSS-ladestasjoner fra tredjepartsoperatører (det gir en ladehastighet som tilsvarer 1350 km i timen på full effekt), men den virkelig store forbedringen kommer med kombinasjonen av V3 og batterioppvarmingen som Tesla har introdusert tidligere i år.

Oppvarmingsløsningen fungerer slik:

Når du taster inn en rute i navigasjonsprogrammet vil bilen foreslå ladestopp og sikre at bilens batteri har optimal temperatur for lading når du ankommer en Supercharger-stasjon.

Den temperaturtilpasningen alene vil redusere ladetiden med 25 prosent.

Les også: Her er de beste elbilene akkurat nå

Også for S og X

Samtidig har Tesla allerede oppgradert til ladeeffekt på 145 kW på mange av Superchargerne, og denne effekten skal altså forbedres ytterligere.

Tesla varsler at forbedringene skal gjøre det mulig å håndtere dobbelt så mange biler på ladestasjonene hver dag som nå.

Videre sier selskapet at også Model S og Model X skal få programvareoppdateringer som kutter ladetid i løpet av de neste månedene, men detaljer om disse er ikke kommunisert ennå.