MYE NYTT: Tesla gjør en del endringer som neppe er populært hos kundene. Samtidig er nye Model 3 er på vei inn på det norske markedet, og mange av endringene gjøres nettopp for å styrke posisjonen til Model 3. Foto: Tomm W. Christiansen

Store endringer for Tesla-kundene:

Nå øker ladeprisene

Endringene står i kø for både eksisterende og potensielle Tesla-eiere: I tillegg til at den minste batteripakken og den lukrative verveordningen fjernes, økes nå ladeprisene.

Publisert Sist oppdatert

I følge Tesla har man nå valgt en ny modell for å prise hurtigladingen. Prissettingen overlates det enkelte land, eller for USA sin del, den enkelte delstat.

Dermed kan lokale og nasjonale strømbetingelser i større grad styre prisen.

Det anerkjente bransjenettstedet Electrek skriver at prisen globalt vil øke med rundt 33 prosent, og refererer blant annet til Norge, der prisen har økt fra 1,40 kroner pr. kWh til 1,86 kroner.

Les også: Vi har prøvekjørt Tesla Model 3

I starten fikk nye Tesla-eiere ubegrenset lading i Teslas eget superladenettverk.

Ordningen ble etter en tid redusert til et visst antall kWh i året, med mindre du som kunde ble vervet av en annen Tesla-eier.

Fra og med 1. februar forsvinner også denne ordningen.

Omtrent samtidig trekker Tesla ut kontakten for de rimeligste og mest solgte utgavene av både Model S og Model X. Disse blir henholdsvis 162.000 og 149.000 kroner dyrere.

Dette vil kanskje koste selskapet noen nye kunder, men trolig vi enda flere vende øynene mot nye Model 3, som inntil videre blir ganske alene i prissjiktet mellom de dyrere og de mer folkelige elbilene.

Les også: Økte avgifter for renere biler

Reduserer

Før helgen skrev også flere amerikanske medier at Tesla-gründer Elon Musk ønsker å redusere arbeidsstokken med nærmere 10 prosent, rundt 3000 ansatte, for å frigjøre kapasitet til å gjøre nettopp Model 3 til en virkelig volummodell.

Samtidig ønsker han også å doble antall superladestasjoner i verden i løpet av 2019.

I dag er det globalt 1422 superladestasjoner med totalt 12.011 superladere.