MER MOBIL: Snart blir det mulig å lade en ID.3 fra en flyttbar hurtigladestasjon. Det vil løse noen midlertidige eller akutte ladeutfordringer. Foto: VAG/e.on
MER MOBIL: Snart blir det mulig å lade en ID.3 fra en flyttbar hurtigladestasjon. Det vil løse noen midlertidige eller akutte ladeutfordringer. Foto: VAG/e.on

VW vil gjøre det enda enklere for ID.3-kundene å lade:

Lanserer flyttbare hurtigladere

Her er hurtigladeren som kan flyttes rundt etter behov – til konserter, parkeringsplasser i julehandelen eller kanskje en fjellovergang de travleste utfartshelgene.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: VW samarbeider med den tyske kraftgiganten E.ON om hurtigladere som kan løse midlertidige ladeutfordringer.

Den flyttbare hurtigladeren skal kunne lade to Volkswagen ID. samtidig med effekt på 150 kW. Tilkoblingen skjer via en app fra E.ON.

Volkswagen har varslet en særdeles tung satsing på mobilitetsløsninger i forbindelse med utrullingen av den nyeelbilgenerasjonen, som starter med ID.3 i løpet av sommeren.

Konsernet satser 40 milliarder kroner på å bli den største produsenten av elbiler.

I samarbeid med Ionity og andre store bilprodusenter som BMW, Mercedes, Ford - og etter hvert Kia og Hyundai fra høsten i fjor - er Volkswagen allerede godt i gang med etablere et nettverk av lynladestasjoner på de viktigste hovedveiene i Europa.

Et tosifret antall er allerede kommet opp i Norge.

Men samarbeidet med E.ON handler altså om de mer mobile versjonene – og er i første omgang forbeholdt konsernets egne ID-modeller. Kraftfulle, flyttbare ladestasjoner som kan settes opp etter behov. De første blir å se i Volkswagens hjemby, Wolfsburg.