BARE EN DRØM? FF91 er Faraday Future-modellen som skulle utfordre Tesla. Nå har indiske Tata kjøpt seg opp i prosjektet.
BARE EN DRØM? FF91 er Faraday Future-modellen som skulle utfordre Tesla. Nå har indiske Tata kjøpt seg opp i prosjektet.

Jaguar-eier kjøper i elbilselskap:

Investerer tungt i Faraday-prosjektet

Den indiske bilgiganten Tata Motors, som blant annet eier Jaguar Land Rover, investerer omlag 7,5 milliarder kroner i Faraday Future, elbilselskapet som skulle utfordre Tesla.

Publisert Sist oppdatert

Faraday Future har slitt med store økonomiske problemer etter at de annonserte 2019-lansering av sin FF91, og i juli stanset oppføringen av deres nye fabrikk i Las Vegas, skriver Teknikens Värld.

Tata Motors er lite kjent i Norge, men selskapet er en av verdens 20 største bilprodsenter – og eier blant annet koreanske Dawoo og Jaguar Land Rover, Storbritannias største bilprodusent.

Tata og Volkswagen signerte en samarbeidsavtale i vår, i første omgang beregnet på produksjon av ulike Skoda-modeller på det indiske markedet.

Les også: Faraday ypper seg mot Tesla

Med et bilsalg på over tre millioner biler årlig, er India et av bilindustriens raskest voksende markeder.

Faraday Future har mistet en rekke nøkkelpersoner de siste månedene. Det er åpent om Tatas inntreden vil hjelpe Faraday tilbake på sporet, eller om dette først og fremst er et forsøk på å skaffe seg kunnskap og eierskap til en elbil-teknologi som Tata kan nyttiggjøre seg utenfor dagens Faraday-produksjon.

Les også: Dette er elbilene som kommer i 2018