TESTVINNER: Tiny 3 er vinneren i NAFs test av DAB-adaptere. Foto: NAF
TESTVINNER: Tiny 3 er vinneren i NAFs test av DAB-adaptere. Foto: NAF

Test av DAB-adaptere

Disse redder deg når FM-nettet blir stille

Slukkingen av FM-nettet startet i Nordland i går. Mange radioer uten DAB ble tause. NAF har testet seks DAB-adaptere, og kåret Tiny og Pure Highway til den bese. Testen viser dessuten at det ikke er bare enkelt å få det til å funke som det skal.

Publisert

Den tradisjonelle FM-antennen tar ikke inn digitale DAB-signaler. Derfor må rundt to millioner biler på norske veier få montert en adapterløsning  med egen DAB-antenne, hvis man fortsatt skal få radio i bilen.

NAF har testet seks adaptere som kan ettermonteres i biler som ikke har DAB-radio innebygget. Det viser seg at det ikke er helt enkelt. Adapterne presterer på ulikt nivå i testen, men generelt sett virker produktene nokså halvferdige og lite gjennomtenkt.

I testen har NAF tatt for seg seks av de vanligste adapterne på markedet. Prisene spenner fra 799 til over det dobbelte (1899 kroner), og likevel henger kvaliteten ikke nødvendigvis sammen med prisen. Noen er rett og slett for dyre sammenlignet med hva du får. Selv om de er ment å være skjult, ender du med en masse kabelrot og en antenne som må monteres i vinduet. 

Flere av enhetene fremstår hverken som trafikksikre eller gode permanente løsninger. To av adapterne styres ved hjelp av en app. Det er kanskje ikke ulovlig, men det tar blikket og konsentrasjonen bort fra trafikken.

Tiny C3 går ut som testens vinner. Les hele NAF-testen av DAB-adaptere

Slik monterer du DAB-adapteren