SNART SJELDEN? Vil dieselfallet bli så kraftig at bensinstasjonene slik vi kjenner dem snart er historie? I hvert fall faller andelen dieselbiler i alle de store markedene i Europa. Foto: Teodor Bøe/Circle K

Diesel-interessen stuper i Europa:

Tyske og engelske bilkjøpere vraker dieselbilene

Det er ikke bare norske bilkjøpere som velger vekk dieselbilene. Nå stuper dieselsalget i Tyskland og Storbritannia, to av Europas største bilmarkeder.

Publisert Sist oppdatert

Bilsalget i Storbritannia i mars falt hele 15,7 prosent målt mot samme måned i fjor, men fallet skyldes mest at salget var ekstremt høyt i fjor i forkant av en avgiftsskjerpelse.

Men uavhengig av det totale salget: Andelen dieselbiler falt fra 43,5 til 32,4 prosent, i følge nettstedet just-auto.com.

I Tyskland fastslo en domstol i februar at byer har rett til å forby kjøring med dieselbiler, og reponsen fra forbrukerne kom umiddelbart:

Registreringen av nye dieselbiler falt med 25,4 prosent fra mars 2017 til samme måned i år.

Les også: 19 av 20 bestselgere i Norge er elektriske

Den trenden kan komme til å forsterke seg. Teknisk Ukeblad refererer en undersøkelse, gjennomført av BBE Automotive på vegne av KÜS og fagbladet Kfz-betrieb, som sier at det nå er like mange tyskere som forventer å kjøpe elbil som dieselbil.

Samtidig sier en av fem at de planlegger bruke mer penger på bilhold i 2018 enn i fjor.

I Norge har salget av bensin- og dieselbiler lenge hatt samme trend som man nå ser i Tyskland og Storbritannia. 

Dieselandelen har falt fra 24,6 i mars 2017 til 16,0 prosent i samme periode i år, mens andelen bensinbiler er redusert fra 26,4 i mars 2017 til 20,0 prosent i mars 2018.

Les også: Historiske tall for Nissans elbil