SPENNENDE: Når nye Nissan Micra kommer om noen måneder, får den klare trekk fra konseptbilen Sway, Foto: Rune Korsvoll
SPENNENDE: Når nye Nissan Micra kommer om noen måneder, får den klare trekk fra konseptbilen Sway, Foto: Rune Korsvoll

Dette er høstens store bilnyheter

Høsten byr på mange spennende bilnyheter, og Toyotas lille SUV C-HR og Opels elbil Ampera-e kan bli å finne på toppen av salgslistene. Skoda Kodiaq er fabrikkens første i en rekke av flere SUV-er de neste årene. På bilutstillingen i Paris i september vil de fleste nyheten bli vist fram. Her er en sniktitt.

Publisert

 

Det er neppe noen som stiller seg likegyldig til det kupé-aktige utseendet til nye Toyota C-HR. Denne SUV-en er mindre og rimeligere enn dagens RAV-4 og kan bestilles fra 1. oktober. De første bilene kommer til Norge rundt årsskiftet. Hybrid-utgaven , som har samme drivverk som Prius, blir bestselgeren i Norge. Prisen er ikke kjent, men trolig er det snakk rundt 300.000 kroner med tohjulstrekk. Toyota tror det vil være mulig å selge 3.000 biler neste år.

Konseptbilen Mercedes-Maybach 6 - en seks meter lang nytelse både for øyet og miljøet

Skoda Kodiaq

Skoda har også en SUV-offensiv på gang. Først ut er VisjonS, som er en stor sjuseter med ladbart hybrid-drivverk. Til sammen yter bensin-motoren og elmotoren 225 hester og det skal være mulig å kjøre 50 kilometer på strøm før batteriet er tomt, ifølge Skoda. Elmotoren driver bakhjulene og bilen har dermed firehjulstrekk.  Bilen kommer til Norge ved årsskiftet, først med vanlige bensin- og dieselmotorer og vil trolig komme til å koste under 400.000 kroner.

Floppene - 10 biler vi helst vil glemme

Opel Ampera-e

Om noen måneder kommer Opel Ampera-e på markedet. Dette er søstermodellen til Chevrolet Bolt, som nå eri salg i USA. Ampera-e har en rekkevidde på 300 kilometer. Den elektriske motoren yter over 200 hester og bilen gjør unna 0-100 km/t på sju sekunder. Ampera-e skal koster under 30.000 euro og det bør bli noe sånt som 270.000 kroner i Norge – tipper vi.

Nissan Micra

Når nye Nissan Micra kommer på markedet neste år, blir det en av de mest spennende småbilene du kan kjøpe. Micra presenteres på Paris-utstillingen i oktober og får et utseende som minner mye om konsept-bilen Sway, som Nissan vise fram for et år siden. I tillegg blir bilen både lengre og bredere enn dagens Micra.

Så enkelt sparte vi 2.500 kroner på nye sommerdekk

Audi Q2

Q2 er den minste og rimeligste SUV-en fra Audi så langt. Den er 4,20 meter lang og kommer til å koste fra under 300.000 kroner når den kommer i butikken her hjemme i oktober/november. De fleste av bilene kommer med tohjulstrekk, men firehjulstrekk er tilgjengelig. Det samme vil et ladbart hybriddrivverk bli etter hvert. I første omgang vil Q2 ha vanlige bensin- og dieselmotorer.

Flybilen AeroMobil er snart klar

Honda Civic

Nye Honda Civic vises på paris-utstillingen i september, men kommer ikke i salg før tidlig neste år. Bilen får et helt nytt utseende, to nye bensinmotorer med turbo – den minste mede tre sylindrer – og blir 13 centimeter lenger enn dagens Civic. Det betyr blant annet bedre bakseteplass og større bagasjerom. Tiende generasjon Civic skal bygges i England.

Porsche Panamera

Andre generasjon Porsche Panamera ser mer ut som sportslige 911 enn en familiebil. Samtidig har den ny teknologi som ifølge Porsche skal gjøre den til en enda bedre bil på langtur. Det er snakk om styring på bakakselen, aktiv krengningsstabilisator og avansert luftfjæring. Under panseret i Panamera Turbo sitter en V8-motor på 550 hester, mens S-utgaven har en V6-motor på 440 hester

Audi A5

Til høsten kommer denne nye A5-utgaven til Norge. Utseendet er fortsatt elegant og sportslig, men bilen er lettere og har mye ny teknologi. For Audi er det fortsatt snakk om kraftige V6-motorer. I nye A5 er de enda sterkere – fra 190 til 286 hester. Det er med andre ord snakk om sportsbilytelser. Synes du ikke dette holder, kan du velge en S5 med 354 hester.