FINALISTER: Car of the Year-kandidatene ble testet i en uke i Danmark i oktober, før de sju finalistene nå er stemt fram. Motors Rune Korsvoll er norsk medlem av den europeiske juryen. Foto: Simon Hamelius
FINALISTER: Car of the Year-kandidatene ble testet i en uke i Danmark i oktober, før de sju finalistene nå er stemt fram. Motors Rune Korsvoll er norsk medlem av den europeiske juryen. Foto: Simon Hamelius

Dette er finalistene i Car of the Year 2017

Fra en liste på over 30 biler, har juryen nå valgt ut de sju finalistene som skal kjempe videre om en av bilbransjens gjeveste priser; Car of the Year 2017. De sju finalistene er Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-Class, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR, Volvo S90/V90.

Publisert Sist oppdatert

Det er sju svært sterke kandidater som nå skal kjempe videre om å kunne ta imot trofeet kvelden før den første pressedagen på bilutstillingen i Genève i mars. Alfa Romeo Giulia som den sportslige familiebilen, Citroën C3 som det friske og ungdommelige alternativet, Mercedes E-klasse med svært høykomfort, Nissan Micra som setter en ny standard i småbilklassen , Peugeot 3008 som har gjennomgått en stor forvandling fra flerbruksbil til SUV, Toyotas nye, kompakte SUV med hybriddrivverk og Volvo S90/V90 som har svært sterke sider både når det gjelder design, praktisk innhold og sikkerhet.

Les også: Hvilke av disse bilene blir Car of the Year 2017?

– Jeg hadde i utgangspunktet ønsket med både Hyundai Ioniq og Audi Q2 i finalen, men ser at både Citroen C3 og Mercedes E-klasse, som flertallet valgte i stedet, har mange sterke sider, sier Motors Rune Korsvoll, som er eneste norske medlem i den internasjonale juryen.

Les også: Dette er bilene som går først i vrakpressa

De sju finalistene skal nå gjennom nye tester og prøvekjøringer, blant annet under strenge vinterforhold i vår store vinterbiltest, før vi skal avgi de endelige poengene. Vinneren offentliggjøres mandag 6. mars. Klikk på hver bil for å lese mer om dem.

Finalister Car of the Year 2017

Alfa Romeo Giulia

Citroën C3

Mercedes E-Class

Nissan Micra

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo S90/V90