MER LUKSUS: På Detroit-utstillingen i januar viser Lexus sin nye luksus-sedan med mer sportslig utseende. Foto: Rune Korsvoll
MER LUKSUS: På Detroit-utstillingen i januar viser Lexus sin nye luksus-sedan med mer sportslig utseende. Foto: Rune Korsvoll

Dette er den nye toppmodellen til Lexus

På Detroit-utstillingen i 1989 ble Toyotas luksusbilmerke Lexus født. Den første bilen var LS400. I januar er det klart for lanseringen av en ny Lexus LS, på den samme utstillingen, men med et helt nytt og spennende utseende.

Publisert

Den første utgaven av Lexus LS satte en ny standard i klassen for luksus-sedaner, både når det gjeldet utstyr og kjørekomfort. Noen storselger er den ikke blitt i Norge. Prisen i dag starter å rundt 1,6 millioner kroner, for bilen som har en V8-motor på 445 hester under panseret.

Den nye LS-utgaven, som altså vises for første gang på Detroit-utstillingen i begynnelsen av januar, vet vi ikke så mye om ennå. Den bygges på en forlenget utgave av den nye plattformen for luksusbiler som Lexus viste fram tidligere i år. Det betyr blant annet at den får bakhjulsdrift. Hvilke drivlinjer som sitter under panseret har Lexus ennå ikke avslør. For det amerikanske markedet beholdes sikker V8-motoren.

Foreløpig har fabrikken offentliggjort et teaser-bilde av bilen, men den kommer til å være neste helt lik konseptbilen som Lexus viste på Tokyo-utstillingen i fjor høst. Den bilen hadde et hydrogen-drivverk.