2020: VW ID er konseptet på en helt ny elbil som skal lanseres i 2020. Rekkeviden blir mellom 400 og 600 kilometer. Foto: VW
2020: VW ID er konseptet på en helt ny elbil som skal lanseres i 2020. Rekkeviden blir mellom 400 og 600 kilometer. Foto: VW

Bilutstillingen i Paris

Dette er de nye elbilene for folk flest

Suksessen til Tesla og VWs dieselskandale har ført til at mange bilprodusenter nå kaster seg elbil-karusellen med biler som passer behovet til folk flest. "Den viktigste bilen siden vi lanserte Bobla i 1938", sier VW om ID Concept.

Publisert

Bilutstillingen Paris åpner dørene for publikum på lørdag. Her kommer det flere elektriske biler som vil kunne gi full fart i elbilsalget fram mot 2020. Suksessen til Tesla, ikke minst med den nye, lille bilen som kommer på markedet om litt over et år, har fristet mange andre til å satse. Så langt har Tesla forhåndssolgt rundt 400.000 biler. VWs diesel-skandale, som har ettårs-jubileum nå i september, har medført at salget av dieselbiler stuper over hele Europa.

Les også: Dette er de ti bilene som forurenser mest

På Paris-utstillingen viser VW konseptbilen ID, som har potensiale til å skape historie. «Denne unike konseptbilen viser veien videre for Volkswagen, og markerer starten på en ny æra for merket. Konseptbilen som blir vist frem er like revolusjonerende som Bobla var for 70 år siden - før den ble verdens mest solgte bil i forrige århundre», påstår VW. Bilen skal på veien i 2020 og får en rekkevidde på mellom 400 og 600 kilometer på en landing.

Mercedes er en av de andre store produsentene som nå satser elektrisk. I Paris vil de vise et konsept på en ny, elektrisk bil med lang rekkevidde – trolig en SUV, som skal i produksjon om et par år. Det kinesiske markedet er ventet å bli verdens største elbilmarked, og her har Mercedes allerede skreddersydd konseptbilen G-Code.

Les også: Første selvkjørende Volvo ut av fabrikken

Tidlig i 2017 vil Smart ha elektrisk drift på alle sine modeller.  Siden disse er bygget som bybiler, vil de ikke få en rekkevidde som er lenger enn 150-160 kilometer. 

Opel Ampera-e kommer til Norge til våren, og vil sette en ny standard for elbiler i kompakt-klassen. Den vil få en rekkevidde på mellom 300 og 400 kilometer og får en pris fra i underkant av 300.000 kroner.  Tyskland har som mål å ha 2 millioner elbiler på veien i 2020, og biler med en rekkevidde som Ampera-e må nok til for at dette målet skal nås.

Les også: Salget av dieselbiler stuper

Men også de ladbare hybridene kommer nå med lenger elektrisk rekkevidde. I Paris viser Mitsubishi etterfølgeren til Outlander i form av konseptbilen GT-PHEV. Den skal ha en elektrisk rekkevidde på 120 kilometer, mens dagens Outlander har rundt 40.

De neste dagene kommer motor.no tilbake med flere nyheter fra utstillingen i Paris.