FORMEL 1 TEKNIKK: Aston Martin og Red Bulls Formel 1-team samarbeider om utviklingen av denne nye superbilen. Foto: Aston Martin
FORMEL 1 TEKNIKK: Aston Martin og Red Bulls Formel 1-team samarbeider om utviklingen av denne nye superbilen. Foto: Aston Martin

Aston Martins nye superbil

Denne bilen har en hestekraft per kilo

I samarbeid med Red Bull utvikler Aston Martin nå en superbil som skal være i stand til å kjøre fra det mest: AM-RB 001 er den foreløpige betegnelsen på bilen, som skal veie under 1000 kilo og ha rundt 1000 hestekrefter: Med andre ord en hestekraft per kilo bil.

Publisert

Det er Red Bull Racing Formel 1 team som utvikler bilen sammen med Aston Martin. Nylig viste de fram dette konseptet som vil ha en V12 motor på rundt 1000 hester og koste et sted mellom 2 og 3 millioner pund – mellom 22 og 33 millioner kroner. I stedet for å bruke et hybrid-system slik som McLaren og Ferrari gjør på sine nye superbiler, har Aston Martin valgt å bruke en tradisjonell V12 motor for å kunne holde vekten nede.

Les også: Denne bilen ble utsolgt før Ferrari fortalte at den fantes

– Produksjonen av de toseters sportsbilen vil bli begrenset til mellom 99 og 150 eksemplarer, ifølge Aston Martin-sjef Andy Palmer, som sier at 370 personer allerede står på venteliste for å kjøpe bilen.

25 av disse bilene vil være rene banebiler, som skal leveres fra 2018.