GÅR FORT: – Jeg visste at den nye bilen ville være rask, men at den skulle være så mye bedre enn den gamle jeg kjørte i fjor, hadde jeg ikke trodd, sier Mads Østbarg. Her sammen med karleser Ola Fløene klar for VM-runden i Sverige.
GÅR FORT: – Jeg visste at den nye bilen ville være rask, men at den skulle være så mye bedre enn den gamle jeg kjørte i fjor, hadde jeg ikke trodd, sier Mads Østbarg. Her sammen med karleser Ola Fløene klar for VM-runden i Sverige.

Mads Østberg før VM-runden i Sverige

– Den nye bilen er sinnssykt rask

- Den nye bilen føles helt sinnssykt bra. Jeg har byttet rallybil flere ganger i karrieren, men ingen ting kan måle seg med nye Ford Fiesta WRC.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Mads Østberg, som starter årets VM-sesong i rally i Sverige på torsdag sammen med kartleser Ola Fløene. Fredag kjøres de fleste fartetappene på den norske siden av grensen ved Kongsvinger. Etter flere år som fabrikkfører hos Citroën og M-Sport (Ford), kjøres årets VM i eget lag, sammen med tsjekkiske Martin Prokop. Begge sitter bak rattet i nyeste utgave av Ford Fiesta WRC – den samme bilen som Sebastian Ogier vant Rally Monte-Carlo med for et par uker siden.

– Foreløpig har jeg hatt to dagers testing med bilen og jeg kan bare si at den er helt rå å kjøre. Jeg visste at den kom til å være god, men at det skulle være så mye bedre enn den bilen jeg kjørte i fjor, hadde jeg ikke trodd. Den har mer krefter og bedre aerodynamikk og det betyr mer moro bak rattet, sier Østberg til motor.no.

 Les også: Mikkelsen fløy inn til seier i Australia

Likevel er han usikker på om vi kan forvente en topp-plassering i VM-runden i Sverige:

– Jeg har en god følelse etter de to dagene med testing, men egentlig har jeg ikke snøring på hva jeg kan forvente. Alle de andre topp-førerne har også nye biler. De har i tillegg testet bilene mye mer enn  meg og har rally Monte-Carlo bak seg.

– De siste seks årene har jeg vært på pallen i VM-runden i Sverige fem ganger. Jeg har jo ikke lyst til å ødelegge den statistikken. Men det er kanskje å sikte for høyt, spør Østberg.

Ti tusenvis av nordmenn er hvert år på plass ute i skogen for å få med seg VM-runden i Sverige. Starten går i Karlstad, men alle servicer skjer i år i Torsby, bare noen mil over svenskegrensen fra Kongsvinger. Fredag kjøres altså de fleste fartsetappene på den norske siden av grensen.

Her kan du lese mer om hvor og når du kan se rally-sirkuset live.

For første gang på mange år er Toyota tilbake i rally-VM og skal konkurrere om tittelen med Ford, Hyundai og Citroën. Alle har splitter nye, raskere biler i år. VW trakk seg ut av VM-sirkuset i høst, og den  andre norske stjernen i rally-VM, Andreas Mikkelsen, jobber fortsatt for å få en VW Polo WRC 2017 på veien fra en av de neste VM-rundene.