VELKOMMEN: Det fantastiske eventyrhotellet er inspirert av stavkirker og vikingtiden, med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.
VELKOMMEN: Det fantastiske eventyrhotellet er inspirert av stavkirker og vikingtiden, med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.

Signaturreise – avreise 21.-23. mai og 20.-22. august 2017

Dalen Hotel – eventyrhotellet fra 1894

Vi i Motor kan igjen ønske våre lesere velkommen til et helt unikt opphold på Dalen Hotel i Telemark – til en svært god pris!

Publisert Sist oppdatert

Det fantastiske eventyrhotellet er inspirert av stavkirker og vikingtiden, med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser.

Som NAF-medlem får du gjennom Motors reiseklubb en eksklusiv opplevelse over tre innholdsrike dager. Hotellets vertskap legger alt i å gi sine gjester en fantastisk opplevelse – her vil du oppleve å bli tatt vare på.

Hotellet ble bygget ved Telemarkskanalens endestasjon, Dalen Brygge, for å kunne ta imot rike
 og prominente besøkende fra hele Europa.

På grunn av sine åtte sluseanlegg og 18 slusekamre var kanalen en turistattraksjon allerede på 1800-tallet, og gjestene besto av storheter som kong Oscar II, keiser Wilhelm av Tyskland og kong Leopold II av Belgia. Kong Haakon VII og dronning Maud med Olav, som den gang var kronprins, var også gjester på Dalen hotel.

Riksantikvaren har beskrevet Dalen Hotel som intet mindre enn det mektigste, mest storslåtte og best bevarte av alle de gamle sveitserhotellene.

I tillegg til et imponerende bygg 
og flotte omgivelser, er maten viktig på Dalen Hotel. Ambisjonen er å gi dere en matopplevelse utenom det vanlige, og kokkene lar seg inspirere av Telemarks spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter. Middagen serveres i den storslåtte spisesalen, med toner fra hotellets pianist.

Vi tar selvfølgelig en tur på Telemarkskanalen med et av veteranskipene, M/S «Henrik Ibsen» og andre aktiviteter kan være Eidsborg stavkirke, Åmdalsverk gruver, Vest-Telemark Museum, Ravnejuvet og Ruiplassen. Her er noe for enhver smak!

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER (MEDLEMSNUMMER MÅ OPPGIS): Kr 3.995,- per person i delt dobbeltrom (spar mer enn 1.200,- per person)

ALT DETTE ER INKLUDERT:

  • 2 overnattinger i dobbeltrom på Dalen Hotel
  • 2 tre retters middager i hotellets anerkjente restaurant

  • Frokostbuffet med varme og kalde retter
  • Kanaltur med MS «Henrik Ibsen» med lunsj

  • Besøk ved noen av attraksjonene i området

  • Foredrag om hotellets historie

  • Foredrag ved Reidar Stangenes fra Norsk Kulturarv. NAF har samarbeidet med Norsk Kulturarv om flere bøker.
  • Boken «Norges beste utsikter», verdi kr 295.

Turen arrangeres av Motor i samarbeid med Dalen Hotel. For informasjon og bestilling, ring 35 07 90 00, eller send en e-post til [email protected] For mer informasjon om hotellet og Telemarkskanalen: www.dalenhotel.no

Frist for avbestilling: En uke før oppholdet.