TOK IKKE SIGNALET: Kjøperen trodde hun fikk både navigasjon og DAB-radio i bilen hun kjøpte. Men det gjorde hun ikke…
TOK IKKE SIGNALET: Kjøperen trodde hun fikk både navigasjon og DAB-radio i bilen hun kjøpte. Men det gjorde hun ikke…

Bilen manglet navigasjon og DAB:

Bilkunde får 25 000 kroner i DAB-avslag

Da FM-signalene forsvant ble radioen i Hondaen taus, til tross for at bilselgeren sa at den skulle ha DAB-radio. Nå får kvinnen prisavslag.

Publisert Sist oppdatert

Da en godt voksen bergenskvinne kjøpte en ny Honda Jazz til 250 000 kroner, lovet bilselgeren at bilen hadde både navigasjonssystem og DAB-radio.

Men da FM-signalene forsvant i Hordaland, ble radioen helt taus. Det viste seg at bilen hverken hadde navigasjon eller DAB.

Les også: Vinner sakene – taper pengene

«Tilfredsstillende»

Bilselgeren hevder kvinnen ved en feil hadde fått utlevert feil bil. De monterte derfor uoriginalt og uintegrert navigasjon og DAB.

Dermed fikk kvinnen en uoriginal skjerm på dashbordet som ikke passet inn, mens funksjonsknappene på rattet, USB-kontakten og ryggekameraet sluttet å fungere.

Kvinnen forteller at hun ble veldig overrasket over dette, og klaget igjen.

Bilbutikken greide å reparere det meste som ikke virket. De mente at de hadde gitt kunden en tilfredsstillende løsning. I et brev påpeker bilbutikken at kunden ved kjøpet ikke var opptatt av at bilen hadde DAB eller navigasjon.

Les også: Bruktbilkjøperen som gjorde tidenes tabbe

25 000 i avslag

Kvinnen klaget til Forbrukerklageutvalget, som ikke er enig med bilbutikken. Utvalget har vedtatt at bilbutikken må betale 25 000 kroner i prisavslag til kvinnen.

– Utbedringen er ikke tilfredsstillende. Klageren må kunne forvente originalt utstyr ved kjøp av ny bil, skriver utvalget i sitt vedtak.