RUNDT KAPP HORN: Cruiseskipet Crown Princess tar oss fra Santiago i Chile, via fjorder med snødekte vulkaner og pingviner, til Buenos Aires i Argentina. Foto: Escape travel
RUNDT KAPP HORN: Cruiseskipet Crown Princess tar oss fra Santiago i Chile, via fjorder med snødekte vulkaner og pingviner, til Buenos Aires i Argentina. Foto: Escape travel

12. februar – 3. mars 2017

Cruise i Sør-Amerika med Kapp Horn

Det er få naturopplevelser som er mer fantastiske enn de chilenske fjordene og passasjene Beaglekanalen og Tierra del Fuego. Dette er kanskje en av de mest storslagne cruiseopplevelser som finnes!

Publisert Sist oppdatert

12. februar – 3. mars 2017
Her opplever du landskap med glitrende sjøer og fosser og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Du vil få sjansen til å besøke spennende, moderne hovedsteder som Santiago de Chile, Buenos Aires og Montevideo, storbyer med rik kultur og historie bak seg.

PRIS FOR NAFS MEDLEMMER:
Pris per person i delt dobbeltlugar fra kr 42.390,- til kr 51.200,-.
Enkeltlugar fra kr 56.700,-.
Turen arrangeres for NAF-magasinet Motor av Escape travelFor påmelding: Tlf. 24 14 94 00  eller e-post: [email protected]

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Oslo–Santiago/Buenos Aires– Oslo med Air France/KLM
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip
 • Hotell to netter i Santiago før cruiset
 • Cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Hotell en natt i Buenos Aires etter cruiset
 • Byrundtur i både Santiago og Buenos Aires
 • Middag og tangoshow i Buenos Aires
 • Utflukt til El Tigre med lunsj
 • Stort aktivitets- og underholdningsprogram om bord
 • Havneavgifter
 • Serviceavgift /tips til besetning
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 20 påmeldte)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukter i løpet av cruiset
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du her.

UTFLUKTER
Crown Princess tilbyr en rekke utflukter i alle havnene skipet besøker. Utfluktene kan reserveres på forhånd. Priser og mer informasjon om utfluktene sendes ut ca. 3 måneder før avreise.

Søndag 12. februar Oslo–Santiago
Du møter reiselederen på Gardermoen. Avreise fra Oslo med KLM til Amsterdam med videre forbindelse via Buenos Aires til Santiago. 

RIKT DYRELIV: De chilenske fjordene er fantastiske, med glitrende sjøer og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler.
RIKT DYRELIV: De chilenske fjordene er fantastiske, med glitrende sjøer og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler.

Mandag 13. februar Santiago, Chile
Vi ankommer Santiago om formiddagen lokal tid og blir møtt på flyplassen av vår lokale agent som følger oss til hotellet hvor vi sjekker inn. Ettermiddagen er til fri disposisjon, enten man ønsker å slappe av etter reisen eller rusle en tur i byen. Santiago er hovedstad og største by i Chile. Den ligger ca. 500 meter over havet ved Rio Mapocho i slettelandskapet mellom Andesfjellene og kystfjellene ved Stillehavet. Bortsett fra noen bygninger fra kolonitiden, har Santiago et overveiende moderne preg og en byplan med kvadratisk gatenett. Om kvelden har vi felles middag.

Tirsdag 14. februar Santiago, Chile
Etter frokost drar vi på byrundtur. Vi starter med å kjøre forbi de offisielle bygningene før vi kommer gjennom de travle gatene i «downtown». Midt i Santiago ligger det historiske senteret Plaza de Armas, omgitt av praktbygninger, blant annet domkirken fra 1619, katedralen og Nasjonalhistorisk museum. Her ligger også Plaza Libertad med presidentboligen.

Onsdag 15. februar Santiago – Valparaiso- Cruise
Etter frokost forlater vi hotellet og Santiago og kjører en times tid gjennom vindistriktene til Valparaiso, som er Chiles største havneby med tre millioner innbyggere. På veien får vi et kort stopp på en vingård.
Valparaiso har en særegen arkitektur og står på UNESCOs liste over verneverdige byer. Byen er både spennende og sjarmerende med preg av havneby på godt og vondt. Den har et myldrende folkeliv og en gammel bebyggelse som klamrer seg til åssiden som stiger bratt oppover fra havneområdet. Valparaiso er blant verdens mest kuperte byer og har ikke mindre enn 27 «klatrende» trikker à la Fløibanen.
Turen fortsetter langs kysten til Viña del Mar, som også kalles Hagebyen. Her kan vi nyte den fantastiske utsikten over Valparaiso. Deretter kjører vi til havnen hvor vi sjekker inn og går om bord på Princess Star. Vi spiser lunsj om bord og får våre lugarer. Klokka 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. 

Torsdag 16. februar I sjøen
Etter frokost samles vi til et informasjonsmøte som holdes av reiselederen vår.
Vi nyter en avslappende dag om bord mens skipet seiler sørover langs kysten av Chile. Om bord finnes et utall av aktiviteter man kan delta på. Hva med en massasje i skipets lekre spa? 

Fredag 17. februar Puerto Montt, Chile
Ankomst Puerto Montt klokka 07. Puerto Montt ligger ved Ancudgulfen og sies å være Chiles vakreste havneby. Byen ble oppført i 1852 av en liten gruppe tyske kolonister, og man kan fortsatt se den tyske innflytelsen i den bayerskinspirerte arkitekturen. Det er en hyggelig liten by å spasere i eller besøke et av de tyske konditoriene i.
Puerto Montt er ellers kjent for sin blomstrende fiskeindustri. Med snødekte fjell i bakgrunnen, er Puerto Montt det tradisjonelle utgangspunktet for cruise i de chilenske fjordene.
Like i nærheten ligger det mektige fjellet Osorno og den idylliske landsbyen Puerto Varas. Utfluktsmulighetene omfatter turer til innsjøen Esmeralda, Petrohuefossene og den glitrende innsjøen Lago Todos los Santos. Avreise klokken 17. 

Lørdag 18. februar I sjøen
Vi seiler gjennom de chilenske fjordene med snødekte vulkaner og mengder av pingviner. Det finnes nok å gjøre om bord; foredrag, sport, helsestudio og musikk. 

Søndag 19. februar Magellanstredet & Amalie Glacier
Cruise gjennom patagoniske kanaler og chilenske fjorder. Nå har man mulighet til å slappe av og nyte utsikten fra dekk. Vi går inn ved Magellanstredet, oppkalt etter den portugisiske oppdagelsesreisende Ferdinand Magellan som oppdaget denne passasjen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. I våre dager seiler vanligvis skipene gjennom Magellanstredet for å spare tid og unngå ferden rundt Kapp Horn.
Om formiddagen kommer vi til å seile forbi den store isbreen Amalia. Det er en isbre som har en bredde på en kilometer og en høyde på 40 meter, så det er et imponerende syn. Den er en del av 48 sammenhengende isbreer og isfjell, og står for en tredjedel av verdens ferskvannsreserver. 

Mandag 20. februar Punta Arenas
Ankomst klokka 06. Byen blir ofte kalt «Porten til Antarktis», og blant hovedattraksjonene finner man et minnesmerke over Ferdinand Magellan, en imponerende katedral og klokketårn, restaurerte trekranser og det kjente Patagonia-instituttet.
Byens spesielle europeiske arv gjenspeiles i viktorianske bygninger og den interessante kirkegården hvor mange jugoslaver ligger begravet.
Du kan bli med på flere utflukter, blant annet til øyene Magdalena og Otway, som har store kolonier av sjøløver og pingviner. Avreise klokka 19.

Tirsdag 21. februar Ushuaia, Argentina
Argentina og Chile deler den sparsomt befolkede øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) som strekker seg sørover fra Magellanstredet til Kapp Horn og danner sørspissen av Sør-Amerika. 
Nasjonalparken Tierra del Fuego, innsjøen Escondido, Susana-fjellet og den enorme Roca-innsjøen er noen av severdighetene i et landskap som tidligere kun var befolket av indianerstammene Yaghan og Ona. 
Vi seiler gjennom Beaglekanalen og ankommer Ushuaia klokken 12. Ushuaia er verdens sørligste by og ligger ved Beaglekanalen med de spisse, snødekte Andesfjellene og overveldende isbreer som bakgrunn. Avreise klokka 20.

USHUAIA: Verdens sørligste by med de snødekte Andesfjellene og isbreer som bakgrunn.
USHUAIA: Verdens sørligste by med de snødekte Andesfjellene og isbreer som bakgrunn.

Onsdag 22. februar I sjøen ved Kapp Horn
I dag seiler vi mot Kapp Horn – den berømte klippen som var fryktet av alle sjømenn i gamle dager. Kapp Horn er det sørligste punktet i Sør-Amerika og markerer den nordlige grensen til Drakesundet. I mange år var neset en milepæl på klipperruta som seilskutene seilte da de fraktet varer verden rundt.

Torsdag 23. februar Port Stanley, Falklandsøyene
Ankomst klokka 08. Mindre enn 500 km fra Argentinas Atlanterhavskyst ligger Falklandsøyene som tilhører Storbritannia. Øygruppen er kjent for sitt golde landskap og sauedrift. Engelsktalende «kelpers» utgjør majoriteten av øygruppas befolkning, og her finner du engelske busser og «bobbies». Hovedstaden Port Stanleys stolthet er det lokale sjøfartsmuseet. Postkontoret blir ivrig besøkt av filatelister, og vi kan se minnesmerker og materiale fra Falklandskrigen. Avreise klokka 18. 

Fredag 24. februar I sjøen
Mens skipet seiler nordøstover mot kysten av Argentina, kan vi nyte skipets mange fasiliteter. Det brede aktivitetstilbudet gjør skipet til et reisemål i seg selv, enten man ønsker å benytte seg av treningssenteret eller foretrekker å få med seg et av de mange underholdningstilbudene om bord.

PORTENOS: Folk fra Argentina kaller seg gjerne Portenos, havnefolk.
PORTENOS: Folk fra Argentina kaller seg gjerne Portenos, havnefolk.

Lørdag 25. februar Puerto Madryn, Argentina
Ankomst i Puerto Madryn klokka 07. Havnebyen er omgitt av klippene som dominerer den argentinske kystlinjen. Dette er innfallsporten til den kjølige høysletta Patagonia med sin unike bestand av ville dyr og store saueflokker. Opp fra det patagoniske steppelandskapet reiser de steile Andesfjellene seg dramatisk mot vest. Her finner man et rikt dyreliv. Avreise klokka 17. 

Søndag 26. februar I sjøen
En avslappende dag om bord. Det blir foredrag om Montevideo og Buenos Aires. 

Mandag 27. februar Montevideo, Uruguay
Ankomst Montevideo klokka 08. Uruguays hovedstad med cirka 1,8 millioner innbyggere, er den eneste hovedstaden på kontinentet med en stor sandstrand midt i sentrum. Byens mest berømte gate er Avenida 18 de Julio som fører til byens mest sentrale plass, Plaza Independencia, hvor det finnes rester av den gamle bymuren.
I hjertet av Ciudad Vieja, gamlebyen med sine smale, snirklete gater, finner man rådhuset og byens eldste bygning; katedralen fra begynnelsen av 1800-tallet. Herfra er det også fin utsikt over havnen.
Andre kjente severdigheter i denne interessante byen med bygninger i spansk, italiensk, art deco-stil og prektige, gamle hus, er bl.a. Nasjonalmuseet, El Prado-parken og travle Mercado del Puerto – et livlig fiskemarked med mange utendørs restauranter.
Skipet seiler klokka 17. 

Tirsdag 28. februar Buenos Aires, Argentina
Vi ankommer Argentinas hovedstad om morgenen. Byen er det kommersielle og kulturelle midtpunktet i Argentina og ligger ved munningen av Rio de la Plata, øst for den langstrakte pampasen. Den moderne storbyen bærer preg av byens historiske epoker og innflytelse fra ulike europeiske kulturer.
Midt i byen ligger Plaza de Mayo, omgitt av museer og regjeringsbygninger, med blant annet nyrestaurerte Casa Rosada, bostedet til Argentinas president.
Fra plassen strekker den brede gaten Avenida de Mayo seg mot kongresspalasset. Buenos Aires er byen for pampasbiffer og tango. Vi skal i dag på en halvdags byrundtur i byen som også kalles Sør-Amerikas Paris. Vi besøker obelisken, Maiplassen, katedralen og Cabildo før vi forsetter videre til gamlebyen San Telmo, det fargerike havneområdet, La Boca og den kjente gravlunden i Recoleta hvor Evita Peron er begravet.
Skipet ligger til kai over natten, og vi nyter siste kveld om bord.

MUSIKK OG STERKE FØLELSER: Buenos Aires, Argentina, tangoens hovedstad.
MUSIKK OG STERKE FØLELSER: Buenos Aires, Argentina, tangoens hovedstad.

Onsdag 1. mars Buenos Aires
Vi sjekker ut av skipet, og etter frokost går vi i land. Vi kjører først innom hotellet med bagasjen, før vi fortsetter videre til Tigre deltaet nord for byen. På veien har vi panoramautsikt til La Plata elven, verdens bredeste elv. Vi kjører forbi River Plate Stadium, universitet og presidentens residens.
På veien kjører vi gjennom flotte områder langs elvebredden før vi kommer fram til Tigre, et elegant boligområde ved elven med mange kanaler.
Akkurat her er deltaet på det bredeste, og hvert år dannes det nye øyer av jordmassene som elven bringer med seg.
Vi skal på en interessant båttur på de vakre kanalene, og lunsjen inntas på en av øyene i deltaet. Om kvelden drar vi på tangoshow med påfølgende middag. 

Torsdag 2. mars Buenos Aires – Amsterdam
Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag har vi formiddagen til egen disposisjon før vi drar ut til flyplassen. Vi anbefaler et raskt besøk i shoppinggatene Florida eller Santa Fe, hvor man kan gjøre gode innkjøp blant annet på vesker, jakker, sko og andre skinnvarer. Vi flyr med KLM med avgang om ettermiddagen. 

Fredag 3. mars Amsterdam – Oslo
Vi lander i Amsterdam om  formiddagen og har videre forbindelse til Oslo etter noen timers ventetid.

VAKSINASJON
Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner for reise til de landene denne turen omfatter. Kontakt din fastlege for andre spørsmål angående helse på reisen.

 

DETTE ER CROWN PRINCESS
• Levert 2006, renovert 2015
• 113 561 tonn
• 290 meter langt
• 3082 passasjerer
• 15 passasjerdekk
• Syv restauranter/spisesteder
• Ni barer inkludert vinbar
• Teater med flotte show
• Bibliotek
• Fire svømmebassenger og seks boblebad
• Spa, treningsstudio og skjønnhetssalong
• Joggebane, tennis/volleyball-bane, 9-hulls golfbane
• Galleri, auksjoner, foredrag