PREMIUMSALG: – Vi mener å kunne bevise at de ikke hadde finansiering for en trygg og sikker bruktbilhandel, sier politiadvokat Amund Sand om den tre uker lange straffesakensom nå starter mot de to mennene bak selskapet «Tailor Made Cars». Foto: Illustrasjonsfoto Shutterstock

Rettsak mot bruktimportfirma:

Hevder bruktbilselgere snøt kundene for over 10 millioner

Eierne av bruktbilfirmaet drev lenge på bilkundenes regning, mener politiet. – Kundene var kreditten i selskapet, sier politiadvokat Amund Sand. Nå må mennene svare for seg i retten.

Publisert Sist oppdatert

Etter omfattende etterforskning må en trønder og en nordlending nå møte i Inntrøndelag tingrett, tiltalt for omfattende svindel av kundene sine.

– Vi mener å kunne bevise at de ikke hadde finansiering for en trygg og sikker bruktbilhandel, sier politiadvokat Amund Sand til Motor.

Han skal føre den tre uker lange straffesaken for påtalemyndigheten, som starter i tingretten mandag 4. mars og går nesten ut måneden.

Les også: Bruktbilselger avslørt av egne opptak

Bruktbilfirmaet TMC, som står for «Tailor Made Cars» drev hovedsakelig med bruktbilimport av premiumbiler fra Tyskland. Kundene kom med sine spesifikke ønsker på bil og betalte hele eller deler av kjøpesummen i forskudd.

I flere tilfeller fikk kundene ingen bil.

– Kundene har vært kreditten i selskapet. Når kundene betalte på forskudd for biler som skulle bruktimporteres, gikk ikke pengene til å kjøpe bilene, men til drift av firmaet, sier Sand.

Mange anmeldelser

I flere år har det haglet inn med anmeldelser mot de to mennene i 40-årene. Den ene var styreleder og daglig leder, den andre var salgssjef.

– Bruktbilimport innebærer at de har utlegg før de får penger inn. Da må de ha finansiering og driftskreditt. Vi mener de ikke hadde det, sier politiadvokaten.

Les også: Nå er denne bilen kjøreskolebil

– Stort omfang

I tillegg til svindel med bruktbilimport er mennene også tiltalt for svindel med kommisjonssalg, hvor private selgere ikke fikk oppgjør når bilene ble solgt videre til en ny kunde.

Mennene er også tiltalt for ikke å ha innfridd heftelser på biler de har solgt til privatkunder.

Ifølge politiet bestrider ikke de tiltalte bedrageriene, som til sammen skal beløpe seg til rundt 10 millioner kroner.

– Det er et stort omfang hvor mange kunder er svindlet for betydelige beløp, sier politiadvokat Amund Sand.