OMFATTENDE TILTALE: En bruktbilhandler må svare for 28 straffbare forhold i en rettssak som starter mandag. – Men han burde vært tiltalt for langt flere forhold, mener Vigdis Svennungsen i NAF Advokat. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
OMFATTENDE TILTALE: En bruktbilhandler må svare for 28 straffbare forhold i en rettssak som starter mandag. – Men han burde vært tiltalt for langt flere forhold, mener Vigdis Svennungsen i NAF Advokat. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Bruktbilselger i retten for grovt bedrageri:

– Burde vært tiltalt for langt flere forhold

Bruktbilselgeren lovet å betale for bruktbilene han kjøpte opp fra private bilselgere. Men betalingen kom aldri. Nå må han svare for seg i retten. Men han burde måttet svare for langt flere forhold, mener NAF Advokat.

Publisert Sist oppdatert

I flere år har politiet, NAF og Forbrukerrådet mottatt svært mange klager og anmeldelser fra privatpersoner som enten har solgt biler til mannen, som han skulle selge videre, eller som har kjøpt biler av ham.

Bruktbilselgeren er tiltalt for tre tilfeller av grovt bedrageri, 23 tilfeller av bedrageri og for to tilfeller av underslag.

– Men det burde vært tatt ut tiltale for forhold mot veldig mange flere av hans kunder. Vi har vært i kontakt med mange flere enn disse 28, har Vigdis Svennungsen, leder i NAF Advokat, tidligere uttalt til Motor.

Les også: NAF fornøyd med tiltale

I 22 av de 28 forholdene skal bruktbilselgeren ifølge tiltalebeslutningen ha kjøpt biler fra privatpersoner, som han ikke har betalt for, helt eller delvis.

– Han har påstått at det har vært feil og mangler på bilene, eller kommet med andre unnskyldninger for på den måten å betale en mindre sum enn avtalt. I noen tilfeller har han ikke betalt noe for bilene, har krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad-politiet tidligere opplyst til Motor.

Bruktbilselgeren har i mange tilfeller også gjort seg utilgjengelig for de fortvilte privatpersonene som har forsøkt å komme i kontakt med han når de har forstått at de har blitt lurt.

Les også: Problembil selges for tredje gang

48 vitner

Den tiltalte bruktbilselgeren skal forklare seg over to dager i Fredrikstad tingrett.

Deretter er det innkalt hele 48 vitner som skal møte på løpende bånd de neste tre dagene. De fleste er tidligere kunder som skal ha blitt lurt av mannen.

Les også: Bruktbilselgere må ha bruktbevilling