HARNISK: Bergen er omkranset, ikke bare av sju fjell, men nå også av 29 bomstasjoner. Det har satt sinnene i kok. Foto: Tomm W. Christiansen
HARNISK: Bergen er omkranset, ikke bare av sju fjell, men nå også av 29 bomstasjoner. Det har satt sinnene i kok. Foto: Tomm W. Christiansen

Protestene fortsetter:

Aksjoner mot 15 nye bomstasjoner i Bergen

Flere bilister gjennomførte en kjør-sakte-aksjon mot de 15 nye bompengestasjonene i Bergen mandag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Åpningen av 15 nye bompengestasjoner i ytre bompengering i og rundt Bergen har blitt møtt med betydelig motvilje. Senest i helgen ble tre av de nye stasjonene tent på og ramponert.

Og opprøret fortsatte mandag ettermiddag.

Rundt 60 bilister var påmeldt på kjør-sakte-aksjonen, arrangert av aksjonskomiteen «Nok er nok», skriver Bergens Tidende.

Les også: 10 ting du må vite om bomringer og bypakker

Sakte, sakte

Bilistene holdt en fart på mellom 20 og 30 kilometer i timen da de demonstrerte. Åsane, Rådalen, Straume, Midtun, Juvikflaten på Askøy, Fyllingsdalen, Lønningen og Bergen vest ble berørt av aksjonen.

Aksjonistene endret form fra tidligere, og la sin vrede over rushtrafikken og lammet dermed store deler av trafikknettet, skriver Bergensavisen.

Aksjonistene kjemper for at det ikke skal komme flere bompengestasjoner i Bergen og krever samtidig at prisen for bompengepasseringer skal tilbake til 2016-nivå.

Les også: 29 bomstasjoner skal ta inn 1 milliard i året

I harnisk

Mange er i harnisk over de nye bompengestasjonene i byen, og nylig fikk det nyetablerte bompengepartiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» like stor oppslutning som Fremskrittspartiet i en partimåling.

Parallelt arrangerte miljøaktivister fra AUF, Grønn Ungdom, Unge Venstre og Natur og Ungdom en gå-sakte-aksjon, hvor de fulgte bilene inn mot sentrum. De kjemper for at bilene skal ta mindre plass i Bergen sentrum.

(©NTB)