GÅR AV: Terje Male forlater jobben som konsernsjef hos VW-importøren Møller.
GÅR AV: Terje Male forlater jobben som konsernsjef hos VW-importøren Møller.

Også transport-revolusjonen spiser sine barn:

Møller-sjef sluttet på dagen

Eierne i Møller Mobility Group og konsernsjef Terje Male er uenige om veien videre. Derfor slutter Male på dagen etter 20 år i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder Øyvind Schage Førde i Møller Mobility Group skriver i en pressemelding:

– Vi står midt i en transportrevolusjon og en spennende tid der ny teknologi, nye løsninger og publikums forventninger til hva et selskap som vårt skal bidra med forandrer seg raskt. Her er det både utfordringer og store muligheter. Møller Mobility Group har en ambisiøs endringsstrategi, og den står fast. Med Terje Male ved roret har vi oppnådd store og viktige mål. Nå står vi ved et punkt der styret og konsernsjefen har ulike oppfatninger om hva som bør vektlegges i den videre realiseringen av strategien, og vi har derfor kommet til enighet med Terje Male om at tiden er inne for et lederskifte.

Male slutter omgående, og skal i følge Dagens Næringsliv få med seg to årslønner som plaster på sårene – verdt 14 millioner kroner.

Nok til å kjøpe 42 e-Golf’er, om han ikke skulle finne noe annet å bruke pengene på.

Styret i Møller Mobility Group forventer å kunne utnevne ny konsernsjef i løpet av kort tid. Schage Førde selv vil inntil videre fungere som arbeidende styreleder.

Male har arbeidet i Møller Mobility Group i 20 år, og har vært konsernsjef siden januar 2017. Han har hatt flere ledende stillinger i konsernet både i Norge og Baltikum.