NY FAVORITT: Etterspørselen av Volvos prisvinner XC40 er så stor at svenskene nå dobler produksjonen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
NY FAVORITT: Etterspørselen av Volvos prisvinner XC40 er så stor at svenskene nå dobler produksjonen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

XC40 «sprenger» fabrikkene:

Over 80.000 har bestilt denne bilen

Volvo må øke produksjonstempoet på to fabrikker for å møte etterspørselen etter nye XC40. Og ennå er ikke den gjeveste modellen for oss nordmenn presentert.

Publisert Sist oppdatert

Volvos nye kompakt-SUV XC40 er blitt mer populær enn svenskene drømte om.

Nå trappes produksjonen umiddelbart opp på den europeiske fabrikken i belgiske Gent, mens kapasiteten styrkes på fabrikken i kinesiske Luqiao fra og med første kvartal 2019.

Målet er takle den overstrømmende mottakelsen i form av over 80.000 bestillinger på bilen som kan smykke seg med den ferske tittelen «Årets bil i Europa i 2018»

Les også: Jubler etter prøvekjøring med Volvo-favoritten

Det er første gang Volvo vinner denne prisen. De har to tredjeplasser fra før, med Volvo 760 i 1983 og Volvo V40 i 2013.

– Suksessen til XC40 har gått over all forventning, sier Håkan Samuelsson, president og administrerende direktør i Volvo, i en pressemelding.

Han kan også bekrefte at Volvo vil bygge videre på populariteten til de nye og mindre bilmodellene ved å introdusere flere modeller fra den såkalte CMA-plattformen, som også skal erstatte dagens V40-modell.

Les også: Tror hver femte Volvo-kunde vil abonnere

XC 40 debuterte på salgsstatistikken her i Norge i februar – og det var registrert 281 biler i utgangen av april.

Motor har nylig gjort en omfattende test av XC40 mot to såpass ulike konkurrenter som BMW X2 og Skoda Karoq. Testen blir publisert noe senere i sommer, men vi kan røpe at også vi er begeistret for Volvos nykommer.

Bilens største svakhet i øyeblikket, er at den opplagt mest lønnsomme modellen her i Norge – en ladbar hybrid – tidligst er tilgjengelig på tampen av året.

Les også: Her er bilene som kommer