SALGSVINNER: Peugeot, her med prisvinner-modellen 3008, er et av selskapene med kraftigst vekst i bilsalget i Europa hittil i år. Foto: Sveinung Uddu Ystad
SALGSVINNER: Peugeot, her med prisvinner-modellen 3008, er et av selskapene med kraftigst vekst i bilsalget i Europa hittil i år. Foto: Sveinung Uddu Ystad

Tallene etter fire måneder:

Kraftig vekst i det europeiske bilsalget

Bilsalget i Europa er opp med 2,7 prosent etter årets fire første måneder, etter særdeles sterke april-tall. Norge hadde også ekstremt sterke tall i april, men har ennå ikke vekst på årsbasis.

Publisert Sist oppdatert

EU-markedet hadde en vekst i bilsalget med på 9,8 prosent i april etter fall måneden før, med 1.306.273 nybilregistreringer.

Supplert med EFTA-landene (Norge, Sveits og Island) har det samlede europeiske bilmarkedet en vekst på 2,6 prosent hittil i 2018 med 5.631.331 nye biler.

Det viser nye tall fra den europeiske bilprodusentforeningen (ACEA).

Det norske markedet åpnet 2018 ekstremt dårlig, etter at det ble omsatt rekordmange nybiler i slutten av 2017. Norge hadde en vekst i april på 24 prosent sammenliknet med april 2017, men er likevel 3,5 prosent bak fjoråret etter fire måneder.

Les også: Leaf holder stillingen på nybiltoppen i Norge

ACEA har ikke klar tallene brutt ned på drivlinjer, men det er ingen land som er i nærheten av de norske elbil-volumene prosentuelt.

Veksten i april var særlig sterk i EUs fem største markeder: Spania (+ 12,3 prosent), Storbritannia (+ 10,4 prosent), Frankrike (+ 9,0 prosent), Tyskland (+ 8,0 prosent) og Italia (+ 6,5 prosent).   

Blant merkene har Volkswagen, Peugeot og Dacia hatt en særdeles god start på året, alle med økning i markedsandel på 0,5 prosent eller mer. Også Jeep, som ikke er et av de store markedene i Europa, har hatt en god start på 2018.