COMEBACK: Toyota Camry er tilbake på det europeiske markedet. Det er 14 år siden modellen var tilgjengelig i Norge. Foto: Toyota
COMEBACK: Toyota Camry er tilbake på det europeiske markedet. Det er 14 år siden modellen var tilgjengelig i Norge. Foto: Toyota

Verdens mest solgte sedan:

Tilbake i Norge etter 14 år

På 80- og 90-tallet var Toyota Camry en storselger i Norge. Men uten en stasjonsvogn gikk salget til bunns. Nå er modellen tilbake. Fortsatt uten stasjonsvogn.

Publisert Sist oppdatert

Toyota Camry solgte så dårlig i Europa tidlig på 2000-tallet at den ble tatt av markedet og erstattet av Avensis. Men den eminente kvaliteten holdt liv i bilen på bruktmarkedet – i den grad de fornøyde eierne ville kvitte seg med den.

Svært spesielt interesserte husker nok også stasjonvogna som kom i 1992.

Hvorfor?

Jo, den hadde to vinduspussere også på bakruta.

Les også: Er denne Toyota’en fremtidens bil?

Nå returnerer Camry til Europa med status som den bestselgende sedanen i verden. Det forteller oss minst to saker: At den må ha solgt enormt på andre markeder.

Og at kvaliteten fortsatt er eminent.

I tillegg må vi jo tro at Toyota her i Norge ser en dreining i markedet som gjør en sedan populær. Tesla S selger jo bra. Og kommende Jaguar I-pace er allerede bestilt i tusenvis.

Tilnærmet sedankarrosseri på begge to, men selvsagt helelektriske.

Les også: Hele Norge venter på Kona

Camry blir i god Toyota-tradisjon tilgjengelig som selvladende hybrid med en nyutviklet 2.5 liters drivlinje, inkludert den trinnløse automatkassa som er en drøm hvis du vil ha komfort, masete og treg hvis du vil kjøre aktivt. Men Toyota hevder at understellet er trimmet spesielt for å falle i smak hos europeere flest.

Dagens Camry er åttende generasjon av en bil som har vunnet utallige priser og utmerkelser siden den ble lansert i 1982. Modellen er solgt i mer enn 100 land globalt, og salget har så langt passert 19 millioner biler.

Den lanseres i Norge i andre kvartal 2019.

Les også: Dette er bilene som kommer