DYR LEKEBIL: Teknikken i Mercedes Prosject One er hentet rett fra Formel 1. Normannen som har kjøpt bilen får litt av en oppgave med å temme de over 1000 hestene. Foto: Mercedes-AMG
DYR LEKEBIL: Teknikken i Mercedes Prosject One er hentet rett fra Formel 1. Normannen som har kjøpt bilen får litt av en oppgave med å temme de over 1000 hestene. Foto: Mercedes-AMG

Nordmann har kjøpt Formel-1-gatebilen til Mercedes:

Pris: 21 millioner før avgifter

Bilutstillingen i Frankfurt handler ikke bare om elektriske biler. Mercedes viste for første gang fram det de kaller Prosject One – det nærmeste du kommer en Formel 1 bil for gatebruk. Én nordmann har kjøpt hyperbilen, flere er interessert.

Publisert Sist oppdatert

Sjefen for Mercedes-Benz i Norge, Kjetil Myhre, bekrefter at en nordmann allerede har tegnet kontrakt på bilen, som koster over 21 millioner kroner før avgifter.

Hva prisen blir hvis den skal registreres i Norge, vet ikke en gang Mercedes, siden forbruk og utslippstall ikke er klare.

Les også: Norge først i verden med elektriske Mercedes EQC

– Vi røper ikke navn på kunder, men kan bekrefte at en nordmann har kjøpt bilen. Vi har et par andre interesserte også, men foreløpig har vi bare fått tildelt én av de 275 bilene som skal bygges. Nøyaktig når bilen er klar og kan leveres, vet vi ikke. Vi håper det ikke er så lenge til, sier Myhre. 

Det er også usikkert om bilen noen gang kommer på norske skilter.

Mange som kjøper slike superbiler registrerer dem i utlandet og unngår på den måten skyhøye norske avgifter.

Noen samlere triller dem rett inn i en garasje.

Les også: Slik klarte nye Mercedes E-klasse seg i vinterbiltesten

Prosjekt One kommer på veien samtidig med 50-års jubileet til samarbeidet mellom Mercedes og AMG.

Det er ikke bare utseendet som er ekstremt ved denne toseter hyperbilen. Teknologien er hentet rett fra fabrikkens Formel 1-biler.

Det vil si at den har et hybriddrivverk på mer enn 1000 hester rett bak førerplassen. Bilen har en 1,6 liters V6 turbomotor som yter 680 hester og driver bakhjulene.

Dette er den samme motoren som satt i bilen som Lewis Hamilton vant Formel 1-VM med i 2015.

I tillegg har den to elektriske motorer foran, som hver yter 163 hester. Toppfarten er over 350 km/t og bilen gjør 0-200 kilometer på mindre enn seks sekunder.

Det ladbare hybriddrivverket gir en elektrisk rekkevidde på 25 kilometer – hvis du er superlett på gasspedalen.