HYTTEBIL: Mercedes GLB er en klassisk SUV, høyreist og praktisk med sine sju seter. Den kommer til Norge i høst. Foto: Daimler
HYTTEBIL: Mercedes GLB er en klassisk SUV, høyreist og praktisk med sine sju seter. Den kommer til Norge i høst. Foto: Daimler

Mercedes GLB er en klassisk SUV:

Tilbake til framtiden

SUV-trenden har tatt av i alle former og fasonger. Med GLB henter Mercedes fram noen grunnleggende trekk for biltypen, der form følger funksjon.

Publisert Sist oppdatert

GLB er kompakt, høyreist og praktisk med sine sju seter og romslige bagasjerom. I tillegg har den selvsagt firehjulsdrift, selv om du også kan velge den med bare forhjulsdrift.

– Jeg tør påstå at denne bilen er som skapt for aktive familier, med sine sju seter og praktiske utforming, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen.

På den tredje seteraden er det plass til to passasjerer på inntil 168 cm.

Disse får sikkerhetsutstyr som uttrekkbare hodestøtter, setebelter med strammefunksjon, airbag for sidevinduene og ISOFIX. Det betyr at fire barneseter kan festes trygt.

Les også: Vi har testet den elektriske SUV’en fra Mercedes

Nye B-klasse

Som modellbetegnelsen indikerer, så er GLB bygget på nye B-klasse. Utvendig er det umulig å se.

Interiøret derimot, med den karakteristiske widescreenskjermen, kjenner vi godt fra alt fra A-klasse til S-klasse.

GLB leveres med permanent firehjulsdrift og tre ulike kjøreprogram som fordeler kraften mellom for- og bakaksel. I displayet kan du blant annet se bilens helningsvinkel, noe som understreker offroad-preget Mercedes ønsker å gi denne bilen.

I mer onroad-modus har GLB de samme assistansesystemene som finnes i toppmodellen S-Klasse, blant annet med automatisk nødbrems som standard.

Les også: Rapper til for å vinne nye fans

Elektrisk i 2021

I første omgang blir GLB tilgjengelig med to bensinmotorer (163 og 224 hk., 4x4) og to dieselmotorer (150, 150 4x4 og 190 hk. 4x4), alle med automat.

Om GLB etter hvert dukker opp som ladbar hybrid, vet vi foreløpig ingenting om.

Derimot vet vi at det kommer en helelektrisk versjon av GLB i løpet av to år.

Norske priser kommer til høsten.

De første leveransene skjer trolig mot slutten av året.