NYE PUMA: Ford skryter av god plass og et bagasjerom som inkluderer et dypt og fleksibelt oppbevaringsrom hvor eksempelvis to golfbagger kan få plass på høykant. Foto: Ford Motor
NYE PUMA: Ford skryter av god plass og et bagasjerom som inkluderer et dypt og fleksibelt oppbevaringsrom hvor eksempelvis to golfbagger kan få plass på høykant. Foto: Ford Motor

Ford med enda en SUV-lansering:

Slipper løs Puma

Ford slipper SUV-nyheter på løpende bånd. Sist ut er lille Ford Puma, som kommer i norske butikker i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Ford viste såvidt fram bilen under sitt store lanseringsarrangement i Amsterdam tirsdag, men det var ikke mulig å se detaljer, slik visningen ble unnagjort.

Enn så lenge er Ford tilbakeholdne med det meste om vitale mål, men når denne crossoveren kommer med en bagasjeromsstørrelse på 456 liter er det åpenbart en SUV i de litt mindre klassene.

Den som ligger aller nærmest er kanskje nye VW T-Cross (455 liter bagasjerom) som tyskerne nå har lansert med en prislapp rundt 300.000 kroner.

Hver femte solgte Ford i Europa er en SUV, og i 2018 økte deres SUV-salg med 19 prosent.

Les også: Kommer med el-SUV som har 60 mil rekkevidde

Tror på salg

Ford Puma kommer med EcoBoost hybrid-drivlinje som gir opptil 155 hk. En integrert startmotor/generator gjenvinner og lagrer energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon og lader det 48 volts luftavkjølte batteriet.

Mild hybrid-systemet fungerer også som en motor som sømløst integreres med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren.

Ford Puma har et antatt CO2-utslipp fra 124 g/km, forbruk fra 0,54 l/mil.

– Vi tror dette er en bil som vil treffe svært bra blant SUV- og crossoverkunder. Hvis du vil ha en bil som folk snur seg etter på fredagskvelden og som du kan laste med flatpakkede møbler på lørdag, er dette bilen for deg. Vi har brukt mye tid på å gi kundene den fleksibiliteten de vil ha, og samtidig utvikle en bil med et moderne og iøynefallende design, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge.

Les også: Til og med Rolls Royce lager SUV...

Sju slag

I Amsterdam bekreftet også Ford at de kommer med en Mustang-inspirert el-SUV som ytterligere fyller ut SUV-tilbudet.

Med Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge og Explorer på plass allerede blir Puma nummer sju i SUV-rekken.

Puma skal produseres i Craiova i Romania, hvor Ford har investert mer enn 1,5 milliarder euro i nye fasciliteter siden 2008.