LØFTER USA-TALLENE: Teslas økende salgsvolum er en av forklaringene på hvorfor USA har passert Europa i elbilsalg. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
LØFTER USA-TALLENE: Teslas økende salgsvolum er en av forklaringene på hvorfor USA har passert Europa i elbilsalg. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Kina suveren på toppen:

USA passerer Europa i salg av elbiler

USA har passert Europa som verdens nest største marked for elbiler. Øverst på lista ligger fremdeles Kina, der det i fjor ble solgt over 1 million elbiler.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2018 ble det solgt 361.000 elkjøretøy i USA, mens det ble solgt 302.000 i Europa, ifølge en analyse gjort av organisasjonen Transport & Environment.

USA gikk forbi Europa mye på grunn av en 120 prosent økning i løpet av de tre siste månedene i 2018.

Til sammenligning steg det europeiske elbilsalget med bare 33 prosent i løpet av samme periode.

Ifølge rapporten er Tesla en viktig faktor til den amerikanske økningen.

Les også: Slik er bilprodusentenes elektriske planer

Salgstallene fra Europa skyldes europeiske bilprodusenter som utsetter salgene i forkant av de nye strenge utslippskravene fra EU som trer i kraft i løpet av de kommende årene, ifølge AFP.

Bilprodusenter risikerer heftige bøter dersom de ikke overholder de strenge EU-kravene som trer i kraft i løpet av 2020 og 2021.

– Bilprodusenter i EU har ansett elbiler som et nødvendig onde for å overholde reguleringene. Bevis tyder på at de har undertrykket salg i fjor i et forsøk på å verne om dieselvirksomheten sin, sier analytiker Lucien Mathieu i Transport & Environment.

(©NTB)

Les også: Elbilene dominerer på Genève-utstillingen