KALDE TALL: Tesla økte staben med 30 prosent i fjor, men nå må selskapet kutte. Foto: Tomm W. Christiansen
KALDE TALL: Tesla økte staben med 30 prosent i fjor, men nå må selskapet kutte. Foto: Tomm W. Christiansen

Tesla kutter sju prosent av staben:

«Veien videre er svært vanskelig»

Elbilprodusenten Tesla kutter staben med sju prosent. I en melding til de ansatte skriver selskapet at «veien videre er svært vanskelig».

Publisert Sist oppdatert

Nedbemanningen ble kjent fredag. På selskapets nettside skriver Tesla at de håper å oppnå en «liten fortjeneste» i inneværende kvartal.

Videre står det at selskapet har utvidet staben med 30 prosent i fjor, men at de ikke kan opprettholde en så stor arbeidsstyrke.

Kuttene skjer samtidig som selskapet setter ned prisene og øker produksjonen av sin «folkebil», Model 3.

Priskuttene er innført for å kompensere for en reduksjon i de amerikanske subsidiene av lavutslippsbiler.

Les også: Slik blir prisene på Model 3

3150 ansatte ut

Priskuttene, samt salgstall for fjerde kvartal som var svakere enn ventet, førte til at aksjekursen falt.

Musk uttalte i høst at selskapet har om lag 45.000 ansatte. Stabskutt på sju prosent vil dermed utgjøre rundt 3.150 ansatte.

– Vi har dessverre ikke noe annet valg enn å kutte staben med omtrent sju prosent, og kun beholde de mest nødvendige midlertidige og innleide ansatte, skriver Tesla-sjef Elon Musk i en epost til staben.

Les også: Nå åpner bommer som skal ta inn 100 milliarder

Nådde ikke målet

Tesla leverte over 245.000 elbiler og SUV-er i løpet av fjoråret, nesten like mange som alle de foregående årene til sammen, ifølge selskapet selv. Det er likevel langt under målet om 500.000 kjøretøy, et mål selskapet satte for tre år siden.

Musk sier at de nå trapper opp produksjonen av Model 3, og at selskapet er nødt til å nå flere kunder som har råd til bilene.

– Produktene våre er for dyre for folk flest. Selskapet må jobbe hardere. Tesla har kun produsert biler i et tiår, og vi står overfor massive og etablerte konkurrenter, skriver Musk.

(©NTB)