ENDA BILLIGERE: Tesla Model 3 har nå kommet i en enda rimeligere modell med bakhjulsdrift og litt kortere rekkevidde. Foto: Tomm W. Christiansen
ENDA BILLIGERE: Tesla Model 3 har nå kommet i en enda rimeligere modell med bakhjulsdrift og litt kortere rekkevidde. Foto: Tomm W. Christiansen

Billigste Tesla lansert i natt:

Nå matcher Tesla prisen til Kia

I natt lanserte Tesla sin Model 3 Standard Plus, en bakhjulsdrevet versjon med 415 kilometer rekkevidde. Prisen er nesten på øret den samme som Kia e-Niro.

Publisert Sist oppdatert

Mens Kia har gjort en formidabel elektrisk klassereise, har Tesla snobbet nedover.

Det en gang så latterliggjorte billigmerke fra Sør-Korea har tatt en ledende posisjon blant de folkelige elbilene.

Det tidvis utskjelte luksusmerke fra USA er i ferd med å elektrifisere de store massene.

Senest i mars knuste Tesla alle registreringsrekorder med formidable 5315 eksemplarer av Model 3, nesten like mye som de ni øvrige på topp-10 tilsammen.

Nå møtes polene omtrent på kronestykket.

Natt til i dag gjorde Tesla billigutgaven av Model 3, kalt Standard Plus, tilgjengelig for salg. Startpris i Norge: 377.020 kroner. Det er 380 kroner rimeligere enn Kia e-Niro

Les også: Vår test av Tesla Model 3 – alle gode ting er 3

Uviss dato

Bortsett fra alle utseendemessige og øvrige merketypiske forskjeller, er det en stor forskjell i drivlinje: Tesla er bakhjulsdrevet, Kia er forhjulsdrevet.

Rekkevidden går også noen kilometer i Kias favør: 415 kilometer på Tesla, 455 kilometer på Kia.

Tesla har foreløpig ikke fått leveringstider til Norge for den ferskeste varianten, men norske kunder som bestiller de andre versjonene i dag – Long Range og Performance – har fortsatt estimert levering allerede i mai.

Samtidig med nattens lansering, har Tesla gjort den grunnleggende Autopilot-pakken til standardutstyr på av alle biler.

Det betyr at adaptiv cruisekontroll og filholderen «Autosteer» nå er inkludert. De mest avanserte funksjonene, som for eksempel Navigate on Autopilot, er fortsatt en separat utstyrspakke.