USIKKERHET: Omlag 2300 personer har reservert ECQ i Norge.
USIKKERHET: Omlag 2300 personer har reservert ECQ i Norge.

Hevder det elektriske flaggskipet er forsinket:

Tysk presse: – EQC-leveringene utsettes til november

Mercedes-Benz skal levere sin nye el-SUV til de første VIP-kundene i juni, men starter ikke levering i større volum før i november, hevder det tyske magasinet Handelsblatt.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Mercedes-importøren Bertel O. Steen hadde registrert omlag 2300 reservasjoner av bilen da de arrangerte en visning av bilen i Oslo i forrige uke, en visning de forøvrig måtte repetere på grunn av den store pågangen.

Men spørsmålet om når kundene faktisk får bilen, er stadig ubesvart:

– Prisene blir klare til salgsstarten i andre kvartal, med lansering til sommeren. Vi har foreløpig ikke gitt noen lovnader rundt levering, men forventer å kunne gi et estimat ved kontraktsinngåelse for den enkelte kunde i andre kvartal, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonsansvarlig for Mercedes-Benz personbil i Bertel O. Steen, til Motor.

Og legger til:

– I mellomtiden kan vi forsikre alle reservasjonsholdere at vi gjør alt i vår makt for å skaffe Norge så mange biler som mulig.

Opplysningene i Handelsblatt kan tyde på at de leveringsprognosene er i overkant optimistiske, i følge velrenomerte Electrek.

Den internasjonale presselanseringen av bilen skal skje i Norge, og det har vært annonsert at Norge er blant de fem prioriterte landene når de første bilene kommer – sammen med Tyskland, Kina, England og USA.

Men hva det betyr for de faktiske leveringene er uklart.

Endelig pris og nøyaktig rekkevidde er heller ikke bekreftet, selv om Mercedes riktignok har oppgitt WLTP-rekkevidde på 400 km.