PÅ VERKSTED: De første Mercedes EQC er nå kommet på norske veier. Men usikker kvalitet på en bolt, fører til at de må tilbakekalles. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
PÅ VERKSTED: De første Mercedes EQC er nå kommet på norske veier. Men usikker kvalitet på en bolt, fører til at de må tilbakekalles. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Internkontroll avdekket svakhet:

Mercedes tilbakekaller elbilen EQC

En liten bolt med usikker holdbarhet, kan potensielt få store konsekvenser for en EQC. Nå må bilene tilbringe en dag på verksted.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: I en internkontroll har Mercedes registrert at en bolt i differensialgirkassen kan ha en svakhet.

Det tyske fagbladet Kfz Betrieb skriver at det skal dreie seg om rundt 1700 biler. Og om bolten er liten, så er selve operasjonen stor. 

Det skal ta åtte timer å utbedre dette.

I ytterste konsekvens kan en ødelagt bolt påvirke styringen og øke kollisjonsfaren, melder Daimler-konsernet via nyhetsbyrået Reuters. De påpeker også at dette ikke er spesifikt for en elektrisk Mercedes. Samme bolt kunne sittet i en fossilbil.

Les også: Ingen slår EQC på komfort

Tilbakekaller i Norge

PR- og informasjonsjef Audun Hermansen i Mercedes i Norge, påpeker overfor Motor at de vil følge sitt føre var-prinsipp og gjennomføre en kostnadsfri oppgradering av de berørte bilene.

I Norge er det ikke snakk om så mange, ettersom bare et fåtall biler foreløpig er registrert.

– Introduksjonsvolumet som har ankommet Norge er i all vesentlighet forhandlernes demonstrasjonsbiler og importørs internbiler, de såkalte 1886-modellene. Kun en forsvinnende liten andel er overlevert til norske kunder og disse vil bli kontaktet av vårt servicenettverk for avtale om oppgradering, som er normal prosedyre i en slik sammenheng, informerer Hermansen.