POPULÆR: Den toppspekkede førsteutgaven av Mustang Mach-e er nå utsolgt i bilens hjemland, men i Norge er den fortsatt å få. Foto: Ford Motor
POPULÆR: Den toppspekkede førsteutgaven av Mustang Mach-e er nå utsolgt i bilens hjemland, men i Norge er den fortsatt å få. Foto: Ford Motor

Tause om salgstall:

Første elektriske Mustang-variant utsolgt i USA

Ford opplyser ikke om eksakte salgstall, men nå er den såkalte «First Edition» av Mustang Mach-e utsolgt i USA. – Vi har fortsatt «First Edition» til bestilling hos oss, opplyser Ford Motor Norge.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Ford Mustang Mach-e, selskapets første globale elbil-satsning for personbilmarkedet, ble lansert i Los Angeles i forrige uke.

Ulikt en del andre bilprodusenter har Ford et prinsipp om at de ikke slipper informasjon om salgstall. Opplysningen om 1800 norske Mach-e-bestillinger det første døgnet var et unntak.

– Vi går ikke ut med flere tall. Men tallet er naturlig nok langt høyere nå og det stiger for hver dag, sier informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge.

Samtidig skriver nettstedet Electrek med henvisning til en kilde i Ford-systemet at om lag 60 prosent av de første 50.000 Mustangene som skal produseres vil bli øremerket de europeiske markedene.

Ford-ledelsen i Europa har forsikret at det vil være rikelig med biler tilgjengelig til norske kjøpere.

Mustang Mach-e kommer i fem ulike varianter – med stor eller liten batteripakke på modellene med henholdsvis bakhjuls- eller firehjulstrekk.

Den femte og siste er i praksis den første: «First Edition», en fullspekket firehjulstrekker som blir den første varianten Ford starter levering av.

Senere kommer også en GT-modell.