KOMMER I MARS: Kompakt-SUV'en X2 er den sjette bilen i BMWs X-serie. Foto: BMW
KOMMER I MARS: Kompakt-SUV'en X2 er den sjette bilen i BMWs X-serie. Foto: BMW

Fyller på i X-serien:

BMW slipper ny kompakt-SUV

Nå ruller BMW ut den sjette modellen i X-serien: BMW X2, en kompakt-SUV som kan treffe godt med den rådende trenden i den ikke-elektriske delen av det norske bilmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

X2 kommer til levering i mars 2018, foreløpig med tre motoralternativer – to diesel og en bensin. Dieselmodellene, som begge har firehjulstrekk, lokker med litt lavere forbruk og utslipp enn for eksempel Skoda Kodiaq.

Selv om X2 er betydelig kortere enn både Kodiaq, VW Tiguan og Mazda CX-5, kommer den med samme akselavstand som X1. Dog er bagasjerommet (470 liter) mindre enn hos de nevnte konkurrentene.

Les også: Vi har nettopp testet fire kompakt-SUV'er!

Bensinutgaven starter på 457.600 kroner, mens dieselmodellene starter på henholdsvis 511.200 kroner (190 hk/400 Nm) og 562.000 kroner (231 hk/450 Nm).

– Helt nye BMW X2 treffet et stort og spennende segment i Norge. Nordmenn er glade i både små og store SUV’er og med helt nye BMW X2 bringer vi enda mer kjøreglede inn blant de kompakte modellene, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

BMW har solgt drøyt 1000 utgaver av X1 i løpet av årets ni første måneder, over 90 prosent av disse er dieselutgaven.

Les også: Nye dekk til bilen i vinter? Se vår store vinterdekktest!

BMW X2 er den sjette modellen i BMW’s X-familie, og er bare en av mange nye SUV’er fra BMW som lanseres fremover.

– BMW Group er nå i gang med sin største modelloffensiv noen sinne, og SUV blir vesentlig i alle segmenter. I tillegg til helt nye BMW X2, som lanseres i mars 2018, kommer helt nye BMW X3 til Norge i november. Senere i 2018 vil blant annet den luksuriøse storebroren BMW X7 også avdukes, avslutter Marius Tegneby i BMW Group Norge.