MERKEFORHANDLER: Bilselgeren jobbet hos en merkeforhandler av blant annet Volkswagen.
MERKEFORHANDLER: Bilselgeren jobbet hos en merkeforhandler av blant annet Volkswagen.

Avslørt av observant bilkunde:

Bilselgeren puttet pengene i egen lomme

Uten at noen oppdaget det, greide bilselgeren å få bilkunden til å overføre hele beløpet for bilkjøpet på 649.000 kroner til sin egen konto.

Publisert

Den 40 år gamle bilselgeren var spilleavhengig, og hadde spilt så mye på pengespill at han og familien måtte selge både huset og bilen, samtidig som de satt igjen med to millioner kroner i gjeld.

Bare et par måneder etter at han fikk jobb som bilselger hos en merkeforhandler av Volkswagen, Audi og Skoda sentralt på Østlandet, begikk han sitt første lovbrudd.

Da fikk han en kunde til å overføre 35.000 kroner til sin egen konto, i stedet for til bilbutikkens konto.

To måneder senere lurte han en ny bilkunde.

Denne kunden kjøpte en bil til 649.000 kroner, og uten at noen oppdaget det, lykkes han i å få bilkunden til å overføre hele beløpet til egen konto.

Avslørt

Men på tredje forsøk ble han avslørt. Kunden som betalte 172.000 kroner for bilen sin, fattet mistanke da han oppdaget at kontonummeret han hadde fått ikke var til bilforhandleren, men til bilselgeren.

Bilkunden konfronterte bilselgeren, som la alle kortene på bordet for arbeidsgiveren – og sa opp på dagen.

Før bilkunden ble mistenksom, rakk bilselgeren å gjøre ytterligere et underslag, da han fikk en fjerde bilkunde til å overføre 75.000 kroner til seg selv.

Bilforhandleren greide å få disse pengene tilbake. Men pengene fra de to første bedrageriene hadde bilselgeren for lengst brukt på mer pengespill, og på nedbetaling av gjeld.

Slapp fengsel

I den lokale tingretten hvor mannen bor, er bilselgeren nå dømt til 240 timers samfunnstjeneste for bedrageriene.

Han unngikk så vidt ubetinget fengsel i åtte måneder, fordi han har greid å få seg en ny jobb – og fordi han har små barn.

Tapte 684.000 kr

Bilkundene som han forledet, har ikke tapt noen penger.

Det har derimot bilforhandleren, som helt siden 1960-tallet har vært Volkswagen-forhandler, og senere også Audi- og Skoda-forhandler.

Tingretten har dømt bilselgeren til å betale 684.000 kroner i erstatning til bilforhandleren. I tingretten sa den tidligere bilselgeren at han er innstilt på å gjøre opp for seg.