KRAFTIGE GREIER: Nye Audi RS 3 Sportback kommer på norske veier i sommer med den mest kraftfulle serieproduserte motoren noensinne.
KRAFTIGE GREIER: Nye Audi RS 3 Sportback kommer på norske veier i sommer med den mest kraftfulle serieproduserte motoren noensinne.

MEST KRAFTFULLE SERIEPRODUSERTE MOTOR

400 hk i ny Audi

Audi går fra «kraftfull» til «mest kraftfull» når RS 3 Sportback slippes med en femsylindret motor med 400 hestekrefter. Bilen kommer på norske veier til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Det er rett og slett «verdens mest kraftfulle serieproduserte motor av sitt slag», skriver Audi i en pressemelding om bilen som vises for første gang på Geneva International Motor Show i mars.

– Audi RS 3 Sportback er en attraktiv modell for kunder som ønsker å tre inn i vår verden av RS-modeller. Siden 2011 har den stått ekstremt godt i markedet og med den nye femsylindrede motoren er vi klasseledende og klare for å videreføre suksessen, sier Stephan Winkelmann, direktør for Audi Sport GmbH.

– Salget av S- og RS-modeller har hatt en eksplosiv vekst i det norske markedet det siste året. Med den nye RS 3 Sportback tilgjengelig har jeg stor tro på ytterligere vekst i dette segmentet, sier direktør for Audi i Norge, Harald Edvardsen-Eibak.

Noen fakta:

  • 2.5 TFSI-motoren leverer 400 hk, noe som er 33 hk mer enn forgjengeren. Men er samtidig 26 kg lettere.

  • Bilen bruker 4,1 sekunder på 0-100. Hele 480 Nm er tilgjengelig allerede ved 1 700 o/min og leverer konstant opp til 5 850 o/min. Slik er RS 3 Sportback i stand til å gjøre unna 0-100 km/t på bare 4.1 sekunder.

  • Bilens toppfart er elektronisk begrenset til 250 km/t.