STOR OG STERK: Nye Audi Q8, som kommer til Norge neste år, er større og mer sportslig enn dagens Q7. Foto: Produsenten
STOR OG STERK: Nye Audi Q8, som kommer til Norge neste år, er større og mer sportslig enn dagens Q7. Foto: Produsenten

Q8 og Q4 på vei

To nye SUV-er fra Audi

Fra før har Audi fire SUV-er i modellspekteret. De som trodde at det ikke er plass til flere tok feil. Neste år kommer store Q8 på veien og i 2019 følger Q4. I tillegg er en ny utgave av populære Q3 klar neste år.

Publisert Sist oppdatert

Q8, som skal bygges på Audis fabrikk i Bratislava i Slovakia, blir større enn dagens Q7.

Den får en mer sportslig kupé-stil, og det nyeste innen informasjonsteknologi. Et ladbart hybriddrivverk vil sikkert bli et valg, sammen med mer tradisjonelle bensin- og dieselmotorer.

Bilen kommer til Norge i løpet av 2018.

Ett år senere kommer altså Q4, som skal plassere seg mellom dagens  Q3 og Q5. Foreløpig har ikke Audi offentliggjort bilder av bilen, men trolig blir den også mer sporty i utseendet enn Q3.

Det vil si at den kommer til å få klare trekk fra TT Offroad Concept, som Audi viste i 2014. Denne konseptbilen hadde et ladbart hybriddrivverk på over 400 hester.

Produksjonsutgaven får et utvalg av noe mer folkelige motor-varianter med blant annet VW-gruppens nye 1,5 liters bensinmotor, som blant annet kommer med 150 hester.

Q4 skal byggs på Audi fabrikk i Gyør i Ungarn, hvor Audi TT allerede bygges. Når nye Q3 kommer neste år, skal produksjonen av denne også flyttes fra Spania til fabrikken i Gyør.

Denne fabrikken ligger mindre enn en times kjøring unna den nye, store batterifabrikken som Samsung bygger i Ungarn. Det betyr trolig at Q4 kommer med et ladbart hybriddrivverk også i produksjonsutgaven.

I Norge vil prisen måtte starte i underkant av 500.000 kroner for at den skal være konkurransedyktig med tilsvarende modeller fra Mercedes og BMW.

– Med Q8 og Q4 på plass i Norge, kommer vi til å bli enda mer konkurransedyktige i det viktige SUV-segmentet. Dette er et segmentene som øker kraftig her hjemme, sier kommunikasjonssjef Øyvind Rognlien Skovli i Audi Norge.