VOKSER: Audi har hentet mye inspirasjon fra de større modellene til andre generasjon Q3. Foto: Audi AG
VOKSER: Audi har hentet mye inspirasjon fra de større modellene til andre generasjon Q3. Foto: Audi AG

Likner litt mer på storebror:

Audi med ny Q3 i september

Audi lanserer andre generasjon av SUV’en Q3 i høst med en modell som er 10 cm lengre enn forgjengeren – og som i det hele tatt likner litt mer på storebrødrene.

Publisert Sist oppdatert

Audi Norge forventer salgsstart i september, med antatt levering fra november.

– Nye Q3 er som skapt for norske forhold, sier Audi Norge-direktør Elin Sinervo.

Det er kanskje en offensiv påstand i et marked hvor alt som har ledning stikker av med store markedsandeler gjennom avgiftsfordelene.

Og kanskje enda mer når Audi stadig ikke vet hva bilen vil koste. De enkleste Q3-modellene starter i dag på i underkant av 400.000 kroner, men Audi Norge opplyser til Motor at de ikke har fått prisinformasjon som de kan gå ut med.

Modellen har vært gjennom WLTP-tester, men Audi Norge kjenner ikke resultatene. Storebror Q5 er blant modellene som risikerer å komme relativt dårlig ut avgiftsmessig under WLTP-regimet. Det er helt i det blå hvordan dette kan slå ut for Q3.

Les også: Dette er den største Audi-nyhetene på 38 år

Matcher godt

Q3 har ganske stabilt utgjort mellom fem og 10 prosent av totalsalget til Audi i Norge de siste årene.

Sett bort fra usikkerheten rundt pris og avgifter, er det mye ved nye Q3 som matcher bra med norske bilkjøperes preferanser:

Litt større (nå 4485 mm) enn den gamle, akselavstanden er økt med 77 mm, baksetene kan reguleres fram og tilbake med 150 mm, og bagasjeromvolumet er økt fra 460 til 530 liter (maks 1525 liter).

Bilen har hentet mye inspirasjon fra førermiljø-løsningene på de større modellene, kommer med det beste av Audis infotainment-løsninger, og har det meste av førerassistent-systemer.

Audi framhever den adaptive cruisekontrollen som et av høydepunktene blant disse. Den inkorporerer funksjonene til den adaptive hastighetsassistenten, køassistenten og den aktive filassistenten for optimal kontroll og komfort.

Les også: Her er vår test av Audi Q5

Vises i Paris

Under panseret?

Q3 kommer med fire motoralternativer:

Tre bensin-motorer og én diesel-motor kombinert med enten forhjulstrekk eller quattro-firehjulstrekk. Motoralternativene strekker seg fra 150 hestekrefter til 230 hestekrefter, og alle motorene er firesylindret med direkte innsprøytning og turbo.

Q3 leveres enten med en 6-trinns manuell girkasse, eller en 7-trinns S tronic automatkasse.

Bilen vises fram på Paris-utstillingen i september.

Les også: Dette er modellene som kommer de neste månedene