GÅR LENGRE: Audi e-tron 55 får nå offisiell WLTP-rekkevidde på 436 km. Foto: Tomm W. Christiansen
GÅR LENGRE: Audi e-tron 55 får nå offisiell WLTP-rekkevidde på 436 km. Foto: Tomm W. Christiansen

Nå går e-tron 25 km lengre:

Oppgradering gir lengre rekkevidde for elbil-favoritt

El-SUV’en e-tron har blitt en bestselger for Audi. Det skyldes ikke bilens rekkevidde. Men nå kommer en oppgradering som øker rekkevidden med 25 km på alle nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Audi lanserte e-tron i vinter. e-tron 55 var den mest solgte bilmodellen i Norge i oktober.

Nøkkelen til økningen er en oppgradering som skal gi mer en mer effektiv regenerering fordi den fremre motoren nå er helt frikoblet fra elektrisitetsforsyningen under vanlig kjøring. Først når du vil ha mer kraft, blir motorene på begge akslingene koblet inn.

Audi hevder løsningen gir en bedre utnyttelse av batterikapasiteten, slik at nettokapasiteten på 95 kWt-batteriet øker til 86,5 kWt.

Audi varsler også en bedring på oppvarming og rekuperasjon. Varmepumpa trekker nå mindre kraft fra batteriet, samtidig som større spenn i rekuperasjonsintervallene gir mer effektfull en-pedal-kjøring.

Audi gir litt ulike opplysninger om rekkevidde, men standardutgaven av e-tron 55 har offisielt hatt 408 km rekkevidde, i følge tall hos Opplysningsrådet for veitrafikken. Audi selv sier 411 km, og melder nå at offisiell WLTP-rekkevidde etter oppgraderingen er på 436 km.

Mer interessant er kanskje at billigutgaven e-tron 50 og den spenstigere e-tron Sportback får rekkevidde på henholdsvis 336 og 347 km.