KLAR FOR SALG: SEAT Norge-sjef Ole Kristian Ågotnes kunne ønske biljournalister fra hele Europa velkommen til Oslo for å vise fram merkets første helelektriske bil, Mii Electric.

SEAT Mii lansert i Oslo:

Alle gode ting er tre

Volkswagen-konsernet trykker på den lille elbil-gassen: To uker etter at de dro duken av Skodas lille e-Up-kopi Citigo-e iV er turen kommet til SEAT for å slippe første helelektriske modell. Mii electric er nå klar for bestilling.

Publisert Sist oppdatert

Prisen kommer riktignok først i september.

Men hvis VAG virkelig skal bruke SEAT-merket til å rekruttere nye kundegrupper og ikke bare teste ny teknologi, så er det grunn til å vente at den prismessig lander et hakk under de to konsernsøstrene – kanskje med innstegspris under 180.000 kroner.

For det vil du få en bil som utvendig har svært mange likhetstrekk med VW e-Up! og Citigo-e iV.

Les også: Ypper til kamp i barnehagen

Først ut av krysset

Noen ikke helt tilfeldig valgte tall:

Skoda-modellen er 3597 mm lang, 1645 mm bred, har bagasjerom på 250 liter (923 liter nedfelt), 61 kWt elmotor med 210 Nm maks dreiemoment, toppfart på 130 km/t, bruker 7,6 sekunder på 0-60 km/t, har batterikapasitet på 36,6 kWt og kan hurtiglades fra 0 til 80 prosent på en time med 40 kWt hurtiglader.

SEAT-modellen er 3557 mm lang, 1645 mm bred, har bagasjerom på 250 liter (923 liter nedfelt), 61 kWt elmotor med 212 Nm maks dreiemoment, toppfart på 130 km/t, bruker imponerende 3,9 sekunder på 0-50 km/t, har batterikapasitet på 36,6 kWt og kan hurtiglades fra 0 til 80 prosent på en time med 40 kWt hurtiglader.

Så for deg som vil kjappest mulig ut av lyskrysset burde valget være opplagt.

Les også: Opel dytter Corsa electric under 250.000 kroner

TRIPP, TRAPP, TRESKO: Skoda Citigo-e iV (nede t.v.), VW e-Up! og SEAT Mii electric (øverst).

Eneggede tvillinger

Inne i bilen fortsetter likhetene. Det er lett å finne eneggede tvillinger som er langt mer ulike enn de to småtassene VAG har sluppet de siste ukene.

Logoen på rattet gir deg et hint om du kjører spansk eller tsjekkisk (riktignok bygget på en fabrikk i Slovakia), som du kan se av bildene under.

MADE IN BARCELONA: SEAT Mii electric.

MADE IN BRATISLAVA: Skoda Citigo-e iV.

Nå tester tyske Volkswagen for alvor et vaklende europeisk bilmarked med fire ulike merker i massemarkedet, hvis vi inkluderer Audi. Det gir rom for å spille på stordriftsfordelene som er alfa omega i bilindustrien.

Det er lett å la tankene gå til den engelske fotballspilleren Gary Linekers definisjon av fotball: «Et spill hvor 22 mann løper etter en ball og tyskerne vinner til slutt».

At det kan bli vanskelig å se forskjell på bilene, er en annen historie.